Početna Gradske teme Žitelji Telepa priželjkuju dužu trasu “sedmice” i izmenu linije 12

Žitelji Telepa priželjkuju dužu trasu “sedmice” i izmenu linije 12

0

mz_juzni_telep

Savet Mesne zajednice Južni Telep nedavno je usvojio predlog da se kao prioritetan posao na komunalnom opremanju tog dela grada izgradi parking u ulici Stanoja Glavaša, duž školske ograde OŠ “Jožef Atila”.

To bi bilo korisno za Telepčane koji dovoze decu u školu, kada se u njoj održava neka manifestacija, a najviše zbog činjenice da bi se dodatno rasteretile česte gužve ispred pošte u ulici Feješ Klare.
Savet te MZ, sa kolegama iz MZ Bratstvo, održao je sastanak s predstavnicima GSP-a i ZIG-a na temu nove trase linije 12.

Ideja je da se ta linija produži kroz Kotorsku ulicu, od Šarplaninske do ulice Senteleki Kornela, kao i da se Kotorska u jednom delu proširi. Ima mesta za dve kolovozne trake, a na taj način bi se linija broj 12 spojila s ulicama koje vode prema Novom naselju, što bi bilo korisno za građane tog dela Telepa. Ipak, rečeno nam je da je u pitanju skupa investicija, ali očekujemo da se realizuje kada se za to stvore uslovi“, rekao je predsednik MZ Južni Telep Ivan Siler.

Postoji i ideja da se trasa linije broj 7 produži do kraja Ulice heroja Pinkija.
Telepčani su dugo godina tražili i pijacu na uglu ulica Feješ Klare i Stanoja Glavaša, ali nje neće biti. Kako piše Dnevnik, procene su da takav objekat na Telepu ne bi bio profitabilan.

Autor i foto: