Početna Kultura 15. Festival “Ulice protiv fašizma”

15. Festival “Ulice protiv fašizma”

0

ulice-protiv-fasizma

Jubilarni, petnaesti po redu festival “Ulice protiv fašizma” biće održan u subotu 7. novembra u klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Ove godine “Ulice protiv fašizma” će u celosti biti posvećene izbeglicama sa Bliskog istoka koje već mesecima pešače Evropom u potrazi za boljim životom.
Celokupan prihod od prodaje ulaznica za koncert biće usmeren za pomoć izbeglicama, a tokom trajanja manifestacije prikupljaće se zimska odeća, obuća i ćebad. Tačka za prikupljanje garderobe biće Društveni centar, koji se nalazi takođe u Kineskoj četvrti, a svi koji žele pomoć će moći da donesu u periodu od 12 do 20 časova.

Na večernjem koncertu će nastupiti neki od trenutno najpopularnijih lokalnih i regionalnih izvođača: Debeli Precjednik, Madred, Saša 21, Lazarath i Fiskalni Račun.

Osim tradicionalnog, koncertnog dela festivala, tokom dana je najavljeno grafitiranje u Kineskoj četvrti i tribina koja će biti održana u predvečernjim časovima. Na tribini će gosti iz zemlje i inostranstva razgovarati o uzrocima i posledicama izbegličke krize.

Karte za koncert se mogu kupiti na dan festival u klubu Fabrika, od 17 do 20 časova, po ceni od 400 dinara. Nakon 20 časova, cena će biti 500 dinara.

Festival organizuje Antifašistička akcija Novi Sad.

Promotivni video za “Ulice protiv fašizma 15” može se pogledati ovde.

Satnica festivala:

12 časova – Graffiti jam u Kineskoj četvrti
17 časova – Tribina “Egzodus XXI veka – uzroci i posledice izbegličke krize”
Govore: Sanja Burlović (Zagreb, Hrvatska), Srđan Papić-Đurić (Zrenjanin, Srbija), Miloš Perović (Novi Sad, Srbija), Baršonj Žolt (Bársony Zsolt, Budimpešta, Mađarska)
20 časova – Humanitarni koncert
Nastupaju: Debeli Precjednik (Osijek), Saša 21 (Pula), Madred (Novi Sad), Lazarath (Novi Sad), Fiskalni račun (Bečej)

Autor i foto: RTV