Početna Gradske teme Život Novog Sada i na Instagramu

Život Novog Sada i na Instagramu

ThinkstockPhotos-Novi-SadU okviru kandidature Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021. godine, od ponedeljka, 1. februara, Dana grada, na Instagramovom profilu “Novi Sad 2021” biće započet ciklus fotografija “Kulttura 365”. Program će biti realizovan u saradnji s poznatim novosadskim fotografom Aleksandrom Milutinovićem.

Novosađanima najpoznatiji po fotografijama “Novi Sad kroz objektiv 365 dana”, koje prezentuje na društvenim mrežama, Milutinović na jedinstven i poseban način prikazuje naš grad, ističući ono najlepše u njemu.

Fotografija je moja ljubav i strast, uostalom, kao i moj grad. Zato sam ih i spojio. Tim projektom želeo sam da kroz fotografsku turu narednu godinu prikažem sve ono što je važno i što čini kulturu načinom života. Nadam se da će to biti samo još jedan od doprinosa da, posle uspešnog ulaska u finale, naš Novi Sad konačno i pobedi u trci za prestižnu titulu evropske prestonice kulture 2021. godine – rekao je Milutinović.

Ciklus „Kulttura 365” pratiće kulturni život našeg grada i svu njegovu šarolikost. Cilj umetnika i tog projekta je da ukaže na raznolik kulturni život Novog Sada, kao i da na specifičan način istakne ono najlepše u njemu. Zahvaljujući društvenim mrežama, kao standardu današnje komunikacije, namera je da te fotografije vidi što veći broj ljudi u Srbiji i inostranstvu.

To je najbolji primer participativnosti projekta i uključivanja samih građana, na čemu sam posebno zahvalan Aleksandru – rekao je predsednik organizacionog odbora Kandidature Novog Sada Nemanja Milenković.

Od 365 fotografija koje će biti predstavljene najširoj javnosti, verujem da će se izdvojiti i neke koje će postati kultne i zaštitni znak same kandidature, s ciljem da Novosađani postanu još ponosniji na svoj grad, a ostali da požele da dođu i vrate se u njega.

Prvu fotografiju na Instagramovom linku https://www.instagram.com/novisad_2021/ korisnici te društvene mreže moći će da vide 1. februara, i tako svakodnevno u narednih 365 dana.

Izvor: Dnevnik
Foto: Guliver / ThinkstockPhotos