Početna Sport Nakon tri poraza, Novosađani se vratili na pravi put

Nakon tri poraza, Novosađani se vratili na pravi put

0

sp-vosa

Prvotimci “Vojvodine NS seme” ostvarili su maksimalnu pobedu (po setovima 25:23, 25:14, 26:24) u dvanaestom kolu Superlige, u Kleku protiv istoimene ekipe i na taj način vratili se na pravi put posle tri vezana poraza (dva evropska, jedan u domaćem derbiju).

Nisu Novosađani bili baš na prepoznatljivom nivou, tokom meča su dosta oscilirali, ali su u najvažnijim momentima bili sigurni. Takođe, ovo je bilo definitivno veče kapitena Miloša Vemića, a istakli su se i Borislav Petrović i David Mehić.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i vodio do same završnice prvog seta, imao je prednost i od 19:15, ali su izmene Kozića, kao i servisi kapitena Miloša Vemića vratili “Vojvodinu” u život.

Vemić je odličnim servisima poveo svoju ekipu do preokreta – 21:19. Uspeli su Klečani još jednom da zaprete i povedu, no Novosađani su opet uzvratili i dobili ovaj deo meča rezultatom 25:23.

Ista postava “Vojvodine” odigrala je drugi set gotovo u jednom dahu, nadvisila je Klečane u svim segmentima igre i rutinski završila posao – 25:14. U trećem, a kako se ispostavilo i poslednjem, setu, vodila se manje više izjednačena borba, s tim da su crveno-beli ponovo oscilirali i dozvolili protivniku da se razigra. Klečani su u završnici poveli 21:18, pa i 24:20. Onda je opet na servis došao Miloš Vemić, usledila je serija “Vojvodine” od 6:0, za konačnih 3:0 u ovom susretu.

Drago mi je što sam opet igrao u Kleku, imao sam tu dosta utakmica još dok sam bio u mlađim selekcijama “Vojvodine”. Što se same utakmice tiče, ovo je za nas svakako važna pobeda posle tri vezana poraza. Možemo mi mnogo bolje i nadam se da ćemo to i pokazati, samo da nastavimo da nižemo pobede – istakao je kapiten Vemić.

Izvor: www.okvojvodina.org
Foto: Tanjug