Početna Gradske teme Zoran Panović novi direktor programa RTV-a?

Zoran Panović novi direktor programa RTV-a?

Panovic_Zoran_mc

Zoran Panović, donedavni glavni urednik lista “Danas”, biće novi direktor programa Radio-televizije Vojvodine, umesto nedavno smenjenog Slobodana Arežine, piše Novi magazin.

Upravni odbor RTV-a smenio je Arežinu 4. maja, sa obrazloženjem da je “programu RTV-a opala gledanost i da nije podneo plan proizvodnje i emitovanja programa za 2016. godinu”.

Arežina je tvrdio da su razlozi smene politički, jer kako je naveo, nijedno drugo razumno objašnjenje nije dobio.

Zamolio sam predsednika Upravnog odbora da mi da razloge zbog čega je pokrenut proces smene. Pitao sam da li je bilo nekih grešaka i da li je koncept bio loš. On je rekao da nema primedbi na to, nego da je jedina ideja da se pokrene novi proces kreiranja programa. Zamolio sam ga još jedanput da mi kaže razloge za smenu, ali je odgovor bio isti. Meni je onda ostalo da zaključim da taj razlog nije iz sfere kojom sam se ja bavio, a to je direktor programa – kazao je Arežina.

Povodom smene reagovala su i novinarska udruženja. NUNS i NDNV su saopštili da Arežinina smena ima političku pozadinu, a obrazloženje smene smatraju neprihvatljivim. UNS je naveo da hitnost smene, iza koje ne stoji detaljna analiza razloga, doživljava kao stvaranje atmosfere vanrednog stanja.

Zoran Panović je na čelu “Danasa” proveo sedam godina, a u redakciji je od osnivanja 1997. Smenjen je krajem marta.

Izvor: Novi magazin
Foto: Medija centar Beograd