Početna Danas u gradu Slobodan Cvetković: Na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu biće izloženo 1.500 mašina

Slobodan Cvetković: Na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu biće izloženo 1.500 mašina

Slobodan Cvetkovic (1)

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković izjavio je danas da je ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam, koji će biti otvoren 14. maja, za deset odsto i po obimu, i po finansijskim efektima jači nego prethodne godine.

Povećanje obima izlagača je i u tom smislu da je veći deo njih iz inostranstva, a kvadratura na kojoj će se oni predstaviti je povećana za 200 odsto – kazao je Cvetković.

On je rekao da će predstavljanje kineskih poljoprivrednih brendova biti na 850 kvadrata, da je Mađarska duplirala kvadraturu izlagačkog prostora, kao i da će prvi put na sajmu biti predstavljeni i gradovi Novi Sad i Beograd.

Jedna od najznačajnijih segmenata je izložba mehanizacije, gde se očekuje predstavljanje 1.500 mašina, kao i posebne subvencije i popuste za kupovinu istih.

Očekujemo i prisustvo banaka, koje pripremaju posebne proizvode za poljoprivrednike, a oni očekuju i moguće subvencije od Ministarstva poljoprivrede, koje će biti predstavljene na Sajmu – kazao je Cvetković.

Prema njegovim rečima, poseban akcenat je na programu iz oblasti stočarstva kroz Nacionalnu izložbu stoke u kojoj će učestvovati 1.300 autohtonih grla iz Srbije, a ovu izložbu u potpunosti finansira Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Zemlja partner je Italija, koja će svoj paviljon imati na 400 kvadratnih metara u Hali 1 sajma, gde će kroz interaktivnu postavku, sastanke s poljoprivrednicima, školu italijanske kuhinje i izložbu vinskih proizvoda, predstaviti potencijale za saradnju.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu biće održan od 14. do 20. maja, a u okviru njega biće organizovana i izložba konja, porodični dan, seminari, a još uvek nije objavljeno ko će ga otvoriti.

Izvor: Beta
Foto: NSHronika.rs