Početna Gradske teme Zvezda serije “Igre prestola” dolazi u Novi Sad

Zvezda serije “Igre prestola” dolazi u Novi Sad

dzaken_hagar

Zvezda serije “Igra prestola” Tomas Vlašiha otvoriće 19. septembra panel diskusiju Svetskog kongresa o upravljanju čvrstim otpadom koji će do 22. septembra biti održan na Novosadskom sajmu.

U iščekivanju nove sezone, koja je najavljena tek za jun 2017. godine, obožavaoci serije moći će da vide glumca koji tumači lik Džakena Hagara.

Vlaših je veliki borac za zaštitu životne sredine, pa će se u Novom Sadu, zajedno sa drugim učesnicima panela, baviti problemima upravljanja otpadom širom sveta.

U Novom Sadu će se, kako najavljuju organizatori, okupiti više od 1.000 stručnjaka iz celog sveta koji će, razmenjujući iskustva, govoriti o klimatskim promenama, pitanjima finansiranja u oblasti upravljanja otpadom i reciklaže, kao i načinima upravljanja otpadom, kako u Srbiji i u regionu, tako i u celom svetu.

Svetski kongres održava se svake godine u drugoj zemlji, a ovo je prvi put da se za 30 godina, koliko Međunarodna asocijacija za upravljanje čvrstim otpadom organizuje kongrese, ovakav skup organizuje u Jugoistočnoj Evropi.

Autor: Tanjug