Početna Intervju dana Biljana Tipsarević: Nova žena – nova era!

Biljana Tipsarević: Nova žena – nova era!

0

Biljana Tipsarevic (1)Nadahnuta pozitivnim reakcijama ženskog pola na njene kolekcije, naša poznata dizajnerka Biljana Tipsarević, sa puno truda i ljubavi predstavila je novu kolekciju pod nazivom “New-era” (Nova era) jesen-zima 2016. Supruga poznatog tenisera Janka Tipsarevića, novom kolekcijom predstavila je ženu današnjice kao nekog ko ima potrebu da društvene uloge koje preuzima kroz život iznese na najbolji mogući način, sa stilom koji odražava njenu svestranost. Samim tim, u centru pažnje nove kolekcije nalazi se žena: ostvarena, dinamična i inteligentna, koja je uprkos modnim pravilima i trendovima ostala svoja i prepoznatljiva po svom jedinstvenom stilu. Biljana nam je otkrila na koje načine je moguće danas biti uspešan na poslovnom planu, u kolikoj meri prati modnu scenu u Srbiji, te i da li i na koji način na njen privatni život utiče profesija njenog supruga.

Da li ste oduvek znali da ćete se baviti modom i dizajnom? Kako počinje vaša “modna” priča?

Onog momenta kada sam naučila da crtam i uživam u modnim skicama i dizajniranju odeće, već tada sam bila sigurna da je to moj poziv. Profesilnalno se bavim modom od kada sam diplomirala na italijanskom institutu za modni dizajn.

Šta je to što vas najviše nadahnjuje u vašem poslu?

Veliki pokretač i inspiracija su mi pozitivna reakcija devojaka i žena na moje modele. Uživam da posmatram kako ih one nose. Upravo potreba i želja naših dama za mojim kreacijama je nešto što me snažno motiviše u ovom poslu.

Koliko dizajnera čini uspešnim trud i rad, a koliko talenat?

Talenat, ambicija i ljubav prema poslu su osnova i glavni pokretač. Ipak, nema uspeha bez napornog rada.

Kažite nam nešto o vašoj najnovijoj kolekciji “New Era”?

Kolekcija pod nazivom “New Era” realizovana je u saradnji sa brendom “Perwoll”, koji je oduvek bio usko povezan s modom i verno prati aktuelne modne trendove. “New Era” je priča o ženi – svestranoj ženi koja ima mnoštvo uloga i vešto balansira između njih. Kolekcija je inspirisana dinamičnim, inteligentnim, ostvarenim damama koje ujedno ostaju svoje i prepoznatljive po jedinstvenom stilu.

Opišite nam ukratko krojeve i modele koje sadrži nova kolekcija, kao i kome su oni namenjeni?

Nova kolekcija, koja je predstavljena u novootvorenom modnom ateljeu, satkana je od vanvermenske elegancije i slavi sofisticiranost žene. Najnovijom kolekcijom dala sam mogućnost svim damama da pronađu ono što im je potrebno u svakodnevnom životu: od poslovnih, elegantnih odela, do večernjih haljina za glamurozne događaje, ali i svevremeni džins za opuštene susrete i svakodnevne obaveze savremene žene. Krojevi su takvi da ističu lepotu ženskog tela, dok u koloritu dominiraju bordo, teget, crna, kraljevsko plava i zelena, koje su i ultimativne boje za sezonu jesen-zima 2016. Kolekcija je sačinjena iz tri dela: Work wear, Ready to wear i Evening wear i dostupna je u novootvoreno studiju u ulici Kralja Petra 42 u Beogradu.

Nova kolekcija se znatno razlikuje od vaših ranijih kreacija. Šta je bila inspiracija za ovako posebnu kolekciju?

Osnovna ideja prilikom stvaranja nove kolekcije bila je želja da svojim modelima ispratim sve trenutke savremene dame koja sledi svoje instinkte i inspiraciju. Kreirala sam kolekciju u kojoj će se dinamična, a opet krhka žena osećati fantastično dok ide u susret novim izazovima. Kolekciju “New Era” odlikuju sofisticiranost, praktičnost, odmerenost i osećaj luksuza kao elementi bez kojih stil žene 21. veka ne bi bio kompletan. U izradi su korišćeni nafiniji materijali poput kašmira, vune, fine kože, svile, viskoze i čipke.

Pratite li modnu scenu u Srbiji i kako biste je definisali?

Pratim našu modnu scenu i moram da kažem da je veoma važno znati kakva je atmosfera i kako se razvija domaće tržište. Poslednjih nekoliko godina modna scena se dosta razvila, i imamo kvalitetnih dizajnera na ovako malom trzistu.

Biljana Tipsarevic (2)

Diktira li profesija kojom se bavi vaš suprug tempo vašeg privatnog života?

Veoma! Jankova karijera je na prvom mestu i potpuno se prilagođavam njemu, jer karijera profesinalnog sportiste ne traje dugo. Ovo je njegovo vreme i maksimalno se trudim da mu budem podrška u svakom trenutku.

Janko je istinski borac na teniskom terenu. Da li je takav i u privatnom životu?

Moj suprug je veliki borac, i mnogima može da posluži kao inspiracija da nikada ne treba odustati, te i kao dokaz da je čovek koji voli ono što radi spreman na sve izazove, i može da prebrodi i najteže životne situacije. U proteklom periodu, nakon nekoliko povreda i ozbiljnih medicinskih dijagnoza i operacija pokazao je svoju veliku snagu i odlučnost.

Koja interesovanja gaji vaš suprug?

Tenis je njegov posao i njegov način života, ali pored toga, on je veoma svestran, obrazovan i informisan o različitim poslovnim i edukativnim sferama.

Trenirate li i vi tenis?

Rekreativno treniram tenis od svoje sedme godine i za mene je to najbolji i najzanimljiviji način rekreacije.

Biljana Tipsarevic Kolekcija (1)

Biljana Tipsarevic Kolekcija (2)

Biljana Tipsarevic Kolekcija (3)

Biljana Tipsarevic Kolekcija (4)

Biljana Tipsarevic Kolekcija (5)

Biljana Tipsarevic Kolekcija (6)

Biljana Tipsarevic Kolekcija (7)

Biljana Tipsarevic Kolekcija (8)

Biljana Tipsarevic Kolekcija (9)

Biljana Tipsarevic Kolekcija (10)

Biljana Tipsarevic Kolekcija (11)

Biljana Tipsarevic Kolekcija (12)

Autor: Tamara Kovačević
Foto: Miša Obradović; Miloš Nadaždin