Početna Danas u gradu Novosadsko pozorište “Ujvidek sinhaz” obeležilo Dan Grada Novog Sada

Novosadsko pozorište “Ujvidek sinhaz” obeležilo Dan Grada Novog Sada

Milos Vucevic  (1)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je programu koji je u Novosadskom pozorištu “Ujvidek sinhaz” priređen povodom obeležavanja predstojećeg Dana Grada Novog Sada.

1. februar Dan grada Novog Sada, rođendan našeg grada, jeste praznik svih građana bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost. Čast mi je što sam danas pozvan da budem deo proslave koja počinje 31. januara u Novosadskom pozorištu. Drago mi je što su organizatori, Savez vojvođanskih Mađara i svi drugi koji su učestvovali u tome, učinili da se ovaj skup održi na veoma visokom nivou. Nadam se da će sve nacionalne zajednice koje funkcionišu u gradu osetiti 1. februar kao svoj praznik, jer to jeste praznik svih Novosađana bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Milos Vucevic  (2)

Programu su prisustvovali i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i pomoćnik gradonačelnika Đula Kiš.

Novosadsko pozorište “Ujvideki sinhaz” nastalo je 1974. godine s idejom da pomogne u očuvanju kulturnog identiteta Mađara u Vojvodini, a vrlo brzo je prevazišlo mađarski okvir, te danas slovi za jedno od najrelevantnijih pozorišnih adresa u Srbiji i regionu.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad