Početna Danas u gradu Novosadsko pozorište “Ujvidek sinhaz” obeležilo Dan Grada Novog Sada

Novosadsko pozorište “Ujvidek sinhaz” obeležilo Dan Grada Novog Sada

0

Milos Vucevic  (1)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je programu koji je u Novosadskom pozorištu “Ujvidek sinhaz” priređen povodom obeležavanja predstojećeg Dana Grada Novog Sada.

1. februar Dan grada Novog Sada, rođendan našeg grada, jeste praznik svih građana bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost. Čast mi je što sam danas pozvan da budem deo proslave koja počinje 31. januara u Novosadskom pozorištu. Drago mi je što su organizatori, Savez vojvođanskih Mađara i svi drugi koji su učestvovali u tome, učinili da se ovaj skup održi na veoma visokom nivou. Nadam se da će sve nacionalne zajednice koje funkcionišu u gradu osetiti 1. februar kao svoj praznik, jer to jeste praznik svih Novosađana bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Milos Vucevic  (2)

Programu su prisustvovali i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i pomoćnik gradonačelnika Đula Kiš.

Novosadsko pozorište “Ujvideki sinhaz” nastalo je 1974. godine s idejom da pomogne u očuvanju kulturnog identiteta Mađara u Vojvodini, a vrlo brzo je prevazišlo mađarski okvir, te danas slovi za jedno od najrelevantnijih pozorišnih adresa u Srbiji i regionu.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad