Početna Intervju dana Dejan Ćirjaković: Bez pomoći naših političara “Državni posao” ne bi ovoliko trajao!

Dejan Ćirjaković: Bez pomoći naših političara “Državni posao” ne bi ovoliko trajao!

unnamed (14)

“Državni posao” je postao fenomen i jedan od najuspešnijih i najpopularnijih humorističkih serijala kod nas, što dokazuje i nedavno emitovanje 500. epizode na RTV-u. Urnebesni trio koji čine Dimitrije Banjac (Čvarkov), Nikola Škorić (Torbica) i Dejan Ćirjaković (Boškić), svojim beskonačnim idejama i dijalozima punim humora zabavljaju mnogobrojnu publiku svih generacija. Osim na TV ekranima, ekipa se oprobala i u drugim žanrovima, pa se preselila i na daske koje život znače, a karte za ovaj pozorišni komad su za svako novo igranje unapred rasprodate. Kako se rodila ideja za popularnu emisiju, na koji način nastaju nove epizode, kao i kakvi su planovi za budućnost ekipe “Državnog posla“, otkrio nam je u svom prepoznatljivom stilu Dejan Ćirjaković, poznatiji kao Boškić.

1. Da li ste mogli da zamislite ovoliki uspeh na samom početku rada, te da ćete doći do jubilarnog 500-og emitovanja?

Naravno da ne! Čak ni ja, koji sam bolesni optimista, nisam mogao da pomislim da je moguće 500! Ali sve što imam da kažem je – vidimo se na 1.000!

2. Podelite sa nama delić recepta uspeha emisije “Državnog posla”?

Dimitrije ima zanimljivu teoriju o našem uspehu. Ona glasi: svaka domaća serija u kojoj preovladava oker boja i povremeno se vide registratori, osuđena je na veliki uspeh… (Bolji život, Srećni ljudi…)

3. Podseti nas momenta kako je nastao je “Državni posao” i čija je zapravo bila zamisao da se ovakav projekat realizuje?

“Državni posao” je nastao posle dugo, dugo, dugo dumanja!

4. Koliko Vam je ovdašnja situacija inspiracija za humor i satiru?

Situacija u našoj zemlji je izuzetno pogodna za satire i humor, ali kada bolje razmislite, uvek je i bila. Bez bezrezervne pomoći naših političara, “Državni posao” sigurno ne bi ovoliko dugo trajao. Ja bih iskoristio ovu priliku da im se lično zahvalim!

5. Može li u Srbiji da se živi od humora?

Od svega može da se živi, samo zavisi kako.

6. U jednom intervjuu izjavio si da bi voleo da dobiješ državni posao. Da li misliš da je prednost biti član državnog sektora u današnje vreme?

NE, otkada su ukinuta društvena odmarališta. Pa dokle ćemo to da trpimo!!! Jel treba i letovanje i zimovanje da plaćam! Pasulj u kantini dostigao rekordnih 130,00 din, kafa skočila na 12,00 a plate pale!!! Dokle!!!

7. Da li “Državni posao” zahteva potpunu slobodu u izboru tema i kako izgleda jedan vaš kreativni sastanak?

Sloboda je potpuna i nemamo nikakvih prepreka u donošenju odluka, što se i vidi. Sastanak je na dnevnom nivou i obično se sastoji od beskonačnog lupetanja gluposti i zapisivanja istih.

8. Da li lik koji tumačiš kao Boškić ima sličnosti sa mladim i naivnim Alanom Fordom?

Verovatno da ima. Ustvari, pomenuti strip ima ogroman uticaj na naš rad!

9. Po obrazovanju nisi glumac, već džez muzičar. Stižeš li da se posvetiš muzici, bar, za svoju dušu?

Jaoj…stalno lažem sebe da ću više da se posvetim, tako da ću sada i vas! Stižem, i uskoro izlazi novi album, po nama, najboljeg instrumentalnog benda na svetu – TRIPCYCLE-a….do tada slušajte stari na youtube-u ili facebook-u!!

10. Kao ekipa Državnog posla, planirate li nešto novo u budućnosti?

Imamo inspiracije više nego ikad! U nekom narednom periodu imaćemo još zanimljivih gostiju, a i osveta Radeta Kornjače biće surova…

11. Da li planirate da zaposlite i jednu sekretaricu u vaše arhivsko odeljenje?

U potpunosti sam za!

unnamed (15)

Autor: Tamara Kovačević, nshronika.rs
Foto: Mladen Sekulić