Početna Politika Zamenik predsednika LSV: Treća Srbija ugrožava zemlju

Zamenik predsednika LSV: Treća Srbija ugrožava zemlju

0

bojan-kostres-lsv_660x330

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš oštro je kritikovao humanitarnu akciju za pomoć narodu Novorusije koju je nedavno pokrenula Treća Srbija.

– Takozvana Novorusija je tvorevina nastala okupacijom dela teritorije Ukrajine i saradnja s njihovim “institucijama” šteti interesima Republike Srbije –
kaže Kostreš.

On smatra da to šteti i evropskom putu Srbije. – Činjenica da takve aktivnosti predvodi Treća Srbija govori o tome da Rusi imaju nove favorite na našoj političkoj sceni. Ni jedno ni drugo nije za pohvalu, naprotiv – rekao je Kostreš.

Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović je nedavno izjavio da su počeli akciju prikupljanja humanitarne pomoći za narod Novorusije.

– Građanski rat koji se vodi na istoku Ukrajine danas je doveo do ozbiljne humanitarne katastrofe, a mi kao narod koji smo doživeli strahote građanskog rata posebno smo osetljivi na to. Ne smemo zaboraviti svu pomoć koju smo, u za nas teškim danima tokom 90-ih godina, dobili od strane ruskog naroda, iako je i njima tada bilo veoma teško – rekao je Parović.

Izvor: Kurir
Foto: lsv.rs