Početna Intervju dana Dušan Domović Bulut: Želeo sam da budem najbolji na svetu i u...

Dušan Domović Bulut: Želeo sam da budem najbolji na svetu i u tome sam uspeo

basket1

Za Dušana Domovića Buluta basket i košarka su strast. Prvi turnir u basketu je osvojio ’97. godine. Član je ekipe “Dajte pare za čarape male”, koja je pre dve i po godine, postala šampion sveta. Tokom protekle godine sa ovom ekipom je postao svetski vicešampion u reprezentaciji, osvojio je Svetsku turneju u basketu “3 na 3”, i titulu na “Ol staru” u Kataru. Uspeh koji je postiga je potvrda da se trud i rad isplate. Ovaj sportista je dokazao da je sve moguće i da se snovi ostvaruju. Sa svojim drugovima Dejanom Majstorovićem, Markom Žderom i Markom Savićem, baveći se sportom koji voli i sve to kroz igru, korača putem uspeha. U razgovoru za naš portal kaže da mu je velika želja da vidi koliko jos može da igra basket na visokom nivou, sport koji je proteklih godina postao profesionalan.
Početak ovog meseca obeležen je pobedama naših basketaša u Abu Dabiju, što je i bio povod da pitamo Dušana kakve utiske nosi sa ovih takmičenja

Početkom maja zabeležili ste dve pobede na turnirima u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata, kakvi su utisci?

Utisci sa turnira i provedenog vremena u Abu Dabiju su sjajni. Odigrali smo dva kvalifikaciona turnira, finale (quest final) i internacionalni turnir (challenger), posle svih smo izašli kao pobednici. Vreme između Quest finala i Challengera smo iskoristili za neki mini trening kamp, kako bi se što bolje spremili za nastavak sezone. Rado ćemo odlaziti tamo ponovo, zato što su organizacija turnira i uslovi za treniranje i takmičenje najbolji na svetu.

basket

Pobede su počele da se ređaju, po tebi šta je ključ vašeg uspeha, da li je sreća faktor koji određuje pobednika?

Pobede jesu počele da se ređaju, ali ovo je tek početak sezone, a da budem iskren kvalitet protivnika na početnim turnirima je daleko ispod onih na završnom finalu World Toura. Sve te pobede padaju u vodu ako ne nastavimo u istom ritmu da igramo do oktobra. Takmičenje je tako napravljeno, da se ceni samo napredak i pobede. Sezona je duga i tek treba da se dokažemo, kako bi videli koliko daleko možemo da odemo u cilju da budemo ponovo najbolja ekipa na svetu.

Kao tim, koji je vaš cilj koji ste sebi postavili?

Želimo da i dalje budemo najbolja ekipa na svetu, ali znamo da do toga nije lako doći, pogotovo što smo prošle godine to i postigli. Sada svi znaju ko smo i znaju šta moga da očekuju kada igraju protiv nas. Za nas jedina neizvesnost mogu biti ekipe koje su anonimne, a poseduju kvalitet, tako da je taj element iznenađenja na strani protivnika.

basket2

Šta bi poručio onima koji žele da krenu tvojim koracima?

Postoji grupa ljudi koja prati i igra na visokom nivou u Srbiji. Ovaj sport je veoma globalan, pa samim tim nije teško krenuti. Potrebno je skupiti ekipu od 3-4 drugara , i krenuti sa učestvovanjem na turnirima, kojih ima kod nas i u inostranstvu. Na samim takmičenjima uglavnom bude jako dobra atmosfera, što olakšava učešće, i meni lično bude zanimljivo tako da svako, bilo učesnik ili igrač može da nađe zanimaciju ili interes .

Da li se snovi ostvaruju?

Ja sam svoje snove i maštanja ostvario. Kada sam ranije govorio drugarima da možemo da putujemo po celom svetu igrajući basket, mnogi su se podsmevali u neverici da će se moje priče i ostvariti. Ja sam samo posle tri godine morao da promenim pasoš jer je bio popunjen. Ono što ja smatram bitnim je da sve zavisi od individulane ambicije i vizije. Ja sam hteo da budem najbolji na svetu i u tome sam uspeo. Želeo sam da postanem profesionalni sportista, da igram za najbolji tim, što sa ponosom mogu reći da sam i ostvario, naravno iza svega se krije ogroman rad i trud.

basket4

Kako ispunjavaš svoje slobodno vreme?

Slobodno vreme uglavnom provodim sa istim tim saigračima koji su mi i najbolji prijatelji, sa društvom i devojkom. Volim da sam okružen pozitivnim ljudima, zabavom i smehom. Ono što me takođe ispunjava su muzika, serije, filmovi, knjige, i naravno pratim košarku pogotovo NBA i Euroligu. Mogu se pohvaliti da lako nađem zanimaciju posle terena.

Šta za tebe znači Novi Sad?

Novi Sad smatram, kao lokal patriota, mojim gradom. Tu sam rođen, odrastao i to je grad u kojem i danas živim. Smatram da me je i on nekako oblikovao kao ličnost, puno puta pomogao u životu.

Koji su tvoji lični planovi za dalje?

Imam priliku da igram basket sa drugarima po celom svetu, polako počinje i novac da se zarađuje. Što se mene tiče ja to ne bih menjao do kraja života, što je naravno nemoguće. Želja mi je da vidim koliko još mogu da igram na visokom nivou, a zatim ću sigurno ostati na jedan ili drugi način u ovom sportu. Moja lična ambicija je da se ostvarim i na poslovnom planu, pored sporta.

basket3

Autor: Ljiljana Kozarev