Početna Intervju dana Isidora Beljin: Kako bih bila prepoznatljiva u svom poslu uvek se vodim...

Isidora Beljin: Kako bih bila prepoznatljiva u svom poslu uvek se vodim rečenicom „Manje je više“!

0

isidora

Isidora Beljin, avangardna i kreativna make-up umetnica, po obrazovanju ekonomista, tvorac je novog načina šminkanja neobičnim nijansama i izuzetno postojanim, vodootpornim formulama koje preferiraju svi ljubitelji kozmetike. Želju svojih roditelja ispunila je završivši ekonomiju u kojoj se nikad nije pronašla, pa je iz tog razloga rešila da duboko zaviri u sebe i osmeli se da svoj dugogodišnji hobi pretvori u posao iz snova. Naša sagovornica napravila je od svog posla pravu umetnost a profesionalna šminka koju koristi učiniće da vaše lice izgleda besprekorno u svakom trenutku. Prilikom svog rada Isidora koristi isključivo sastojke i teksture kako bi postigla potpuno prirodan izgled, šminku koja je neprimetna kako oku kamere tako i u svakodnevnom životu. Tu je sve što je potrebno za profesionalni make-up koji postiže „Temptu Airbrush“ tehnologijom koja važi za najrevolucionarniji način šminkanja.

Kako izgleda jedan make-up tretman?

Kada imate neko slavlje ili neki važan događaj, pored frizure profesionalno šminkanje je danas postalo jedan uobičajen tretman na koji dolazi svaka žena kako bi učinila da se oseća prijatno i lepo. Smatram da je šminkanje jedan od najizazovnijih zanata jer nije lak posao. Da biste se bavili ovim poslom morate imati oštro oko kako bi osobu koju prvi put vidite jako dobro procenili, njene crte lica, oblik očiju, tip kože te i da na najbolji način istaknete njene vrline, a jako dobro sakrijete nedostatke.

Temptu Airbrush sistem je nova dimenzija šminkanja. Da li može da se koristi na svim tipovima kože?

Airbrush kompresor je univerzalan i koristi se na svim tipovima kože. Najveću ulogu ima i sama priprema kože, podloge i baze koji se stavljaju pre same aplikacije pudera i koji su prilagođeni masnoj i suvoj koži, proširenim porama, kao i završnica u vidu pudera u prahu ili kamenu.

isidora1

Smatrate li da je ovaj način šminkanja nova formula za lepotu i sreću?

U medijima, kao i na ulicama grada, često možemo videti neukusno našminkane devojke, što izaziva negativne reakcije kod profesionalnih šminkEra i suprotan efekat kod jačeg pola. Potrebno je razlikovati dnevnu i noćnu šminku, kao i šminku za studijsko fotografisanje, venčanje ili maturu. Airbrush make-up sistem se smatra za najprirodniji način nanošenja kozmetičkih preparata baš zato što se puder raspršuje po licu i smanjuje mogućnost debelih i jasno vidljivih slojeva šminke.

Hoće li „airbrush“ postati hit u 2015. godini ili se za taj način zna od ranije?

Airbrush make-up tehnika postoji na tržištu već dugi niz godina, u Americi je njegova upotreba najzastupljenija, kao u Aziji, Indiji. Kod nas je ovaj način šminkanja slabo zastupljen, međutim na svemu treba raditi i biti uporan pa tako i na prezentaciji ove vrste tehnologije. Ima veliku prednost u odnosu na tradicionalan način šminkanja koja se ogleda u lakoći nanošenja, brzini i naravno krajnjem efektu. Ten je savršeno ujednačen, ne vide se slojevi šminke, lice je prirodno i prozračno a žene koje imaju suvu kožu nemaju osećaj maske i zatezanja.

Ima li u kolekciji „airbrush“ proizvoda nijansi cveća ili voća?

Airbrush proizvodi pored pudera, imaju i rumenila u tečnom stanju, highlightere, kao i senke za oči. Spektar boja je ogroman, ali ja za sada najviše koristim pudere, iz razloga što mi je uvek bila potrebna ta dugotrajnost i efekat “šminka bez šminke“ a rumenila i ostale preparate kasnije nanosim na uobičajen način.

isidora4

Zahteva li „airbrush“ određenu šminku određenog proizvođača?

Da, kroz pištolj ne mogu da prođu standardi gusti tečni puderi, već to moraju biti prilagođeni puderi određenog viskoziteta.

Treba li nam više, ili je dovoljan samo jedan make up kompresor?

Postoji više vrsta kompresora različitih tipova za različitu namenu, za veće površinsko raspršivanje, kojim može da se prska celo telo, rade određene slike, privremene tetovaže, a postoje i pištolji za detaljniju manju regiju, kao što su kapci, senčenje očiju i usana.

Koliko vremena se troši na održavanje ove „vazdušne četke“?

Održavanje je jako jednostavno, sve je to prilagođeno brzim i lakim rukovanjem, jer nema baš puno vremena između šminkanja. Sam aparat se sastoji od dela na kom se reguliše brzina i jačina prskanja iz pištolja, kroz koji prolazi vazduh i puder. Možda ova spravica nekima izgleda opasno ali je osećaj na licu savršen, poput blagog povetarca. Mnoge devojke mi u toku tretmana i zadremaju. (smeh)

isidora2

Zašto se opredeliti za ovakav tretman lica?

Prvenstveno zbog krajnjeg efekta koji daje a to je prirodan i ujednačen ten, hidrirana i zdrava koža, jer je šminka vodootporna, savršeno lagana, sadrži visoko kvalitetne komplekse pigmenata koji brišu sve nesavršenosti na koži, od bora i fleka. Veoma je važno da u sastavu nema sulfata, šminka se sastoji u najvećem procentu od vode, a ono što je čini dugotrajnom jeste silikonska osnova koju ova šminka sadrži. U Hollywood-u ga koriste poznate ličnosti poput Nicole Kidman, Scarlett Johanson, Beyonce, koristi se za filmove, spotove, prestižne revije poput Diora i Prade.

Negovan i lep izgled je važan u Vašem poslu, u kojoj meri?

Negovan izgled profesionalnog šminkera je veoma bitan. Ne treba biti sklon preterivanju i šminka nikako ne bi trebala da se koristi u svrhu skretanja pažnje. Kako bih bila prepoznatljiva u svom poslu uvek se vodim rečenicom „Manje je više“!

U čemu je tajna Vaše uspešnosti?

Smatram da sam sa svojim radom i upornošću mnogo toga postigla i sve to zahvaljujući poslu koji volim. Imam salon lepote i okružena sam kvalitetnim timom ljudi. Konstanto ulažem u kvalitetnu šminku, inovacije, kao i usavršavanje i praćenje modnih trendova. Trudim se da uvek budem drugačija, pišem svoj blog i otvoreno dajem savete ženama koji se tiču kako šminkanja, tako i nege kože. Ne volim agresivne marketinške kampanje, jer mnogo mi je važnije da su moje mušterije zadovoljne. Preporuka je najbolja besplatna reklama ne samo u u ovom već u bilo kojem drugom poslu.

isidora3

Autor: Tamara Kovačević