Početna Intervju dana Petar Kostić: Iskustvo te formira da budeš profesionalac u poslu kojim se...

Petar Kostić: Iskustvo te formira da budeš profesionalac u poslu kojim se baviš!

frizer5

Šminka, frizura, facepaiting i bodyart su umetnosti koje je Petar Kostić uspešno spojio u jednu. Svaka je zanimljiva i kreativna, a sve u cilju ulepšavanja najnežnijeg pola. Složićete se da nema dame koja ne voli da ima frizuru, a uz to naravno ide samo malo senke, kreona i maskare na oči i onda je tretman ulepšavanja upotpunjen. Inspiraciju za svoje kreacije pronalazi u muzici uz koju dobija ideje i stvara slike koje spaja kasnije u celinu i na osnovu čega nastaju njegove veličanstvene kreacije. Iskustvo te formira da budeš profesionalac u poslu kojim se baviš, objašnjava Peđa. Zadovoljan je zato što se trud, vreme i uložena enregija u posao koji voli isplatio. Danas je sam svoj gazda u salonu “Kostic hair studio” gde u pozitivnoj, prijatnoj i opuštenoj atmosferi možete dobiti najbolju uslugu. Stečeno znanje u šminkanju od 20 godina, danas nesebično deli sa polaznicima njegove prve male škole šminkanja. Za njega je to najveće zadovoljstvo, jer smatra da znanje koje prenosi na one koji ga usvajaju predstavlja ispunjen cilj koji je sebi postavio. Na nedavno održanom Omladinskom sajmu Youth Fair 2015., održanom početkom ovog meseca, bio je deo projekta “San letnje noći” predstavljenom u Gradskoj kući.

frizer2

Bio si deo modne revije “San letnje noći” održane na Omladinskom sajmu, kakvi su utisci?

Utisci sa revije su predivni i posebni. Ceo tim koji je radio na tom projektu je fantastičan! Počevši od Nataše sa kojom imam odličnu saradnju, iz jednog prostog razloga, zato što se odlično razumemo. Divan je osećaj biti deo tako jednog otmenog, maštovitog i umetnički kvalitetnog modnog performansa. Sama lokacija na kojoj se performans održavao je posebna. Gradska kuća ima svoje kodekse i pravila koja moraju da se zadovolje i ispoštuju. Na performansu su prisustvovale mnoge poznate ličnosti, kako gradske tako i državne, i to je jedan od razloga zašto je poseban osećaj biti deo tog događaja.

Kako si došao na ideju da radiš kao frizer, bodyart i šminkom?

Kao frizer sam počeo da se bavim sasvim slučajno. Moja namera je bila da se bavim šminkom u jednom frizerskom salonu davne 1998. godine. Zbog slabog interesovanja naših sugrađanki da dođu u salon da se našminkaju, na samom početku mog rada, i zbog toga što sam morao da provodim vreme u salonu bezposlen, odlučio sam da probam da učim zanat za frizera, i vrlo brzo shvatio da sam pronašao svoj životni poziv! Facepaiting i bodyart su došli kasnije, razvojem ove dve umetnosti, predhodno navedene.

frizer1

Koji bi od ta tri izdvojio i zašto?

Od svega toga izdvojio bih Facepaiting, zašto!? Zato što je to disciplina koja mi posle ovoliko godina rada, iskustva, zbog svih stvari koje sam probao da radim i svih obuka i edukacija koje sam prošao, pruža posebno zadovoljstvo. Površina na kojoj se izvodi tema i mogućnost ispoljavanja svoje mašte i kreativnosti, u skladu sa mojim zahtevima i standardima.

Koje reference su bitne kao odskočna daska u poslu kojim se baviš?

Da bi uspeo u svetu ulepšavanja i mode, ne možeš da budeš samo frizer, šminker ili nešto treće. Moraš da budeš sve to zajedno. Potrebno je da budeš nadaren, da budeš esteta u duši, da osećaš lepotu na mnoge načine i kroz mnoge situacije. Moraš da osećtiš i vidiš šta je to što kod neke osobe šta treba da istakneš ili sakriješ. Potrebno je mnogo truda, rada, žrtvovanja, živciranja i gutanja raznih reči, poruka, komentara, ponuda… Mnogo dokazivanja, poklanjanja, obavljanja posla za “hvala”, a nekada ne dobijete čak ni to! Treba biti jedinstven i sačuvati tu svoju osobenost, stvoriti svoj stil i negovati ga sa ogromnom pažnjom. Ovo je samo deo onoga šta treba, a ima još mnogo toga, ali se sve to uči kroz posao.

frizer

Koliko ti je bitan uspeh u poslu ili se vodiš nečim drugim?

Uspeh u poslu mi je bitan mnogo iz razloga da bi mogao da ispunim svoje želje, potrebe, težnje i da mogu svojim najmilijima da pružim sve ono što im je neophodno i potrebno. Da ispunim neke njihove želje. Namerno kažem neke, zato što svi treba da imamo želje koje moramo sami da ostvarimo, iz razloga da bi ceo život bili borci, ljudi i spremni da se nosimo sa svakim izazovom i problemom. Da bi bili hrabri i sposobni!
Porodica je ono što me održava i tera da idem dalje, da se ne predajem. Kao što je jedna moja prijateljica rekla: ” To je moja tvrđava”.

Da li ulepšavaš svoje bližnje s obzirom da ti je to posao?

Hahahaha!!!! Jako retko, pogotovo me izbaci iz takta rečenica tipa, ajde me sredi na brzaka, šta ti je to, ti to za 5 min. Ali kad vidim suprugu kako se “bori” sama sa četkom i fenom, ne mogu da ostanem hladan. Ustanem i isfeniram je ne za 5, ali za 10 minuta, jer to sam radio mnogo mnogo puta. Kada ih sređujem to radim sa neverovatnim zadovoljstvom i pažnjom!

Šta misluš da li je bitno biti u trendu po svaku cenu, zašto?

Biti u trendu, to je tako diskutabilna tema. Na ovo moram kratko da odgovorim. Ako uvek budeš prijatno, zanimljivo, intrigantno i pomalo mistično drugačiji od ostalih, uvek ćeš biti u trendu!

frizer4

Autor: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here