Početna Danas u gradu Protest biciklista u Beogradu podržali Novosađani

Protest biciklista u Beogradu podržali Novosađani

AKTIVISTI NASTAVLJAJU PROTEST ZBOG RADOVA NA BEOGRADU NA VODI

Novosadska biciklistička inicijativa podržala je danas proteste biciklista u Beogradu i osudila napade na aktiviste bicikističkih udruženja.
To udruženje je u saopštenju zatražilo da se ispitiva legalnost radova na nasipu duž reke Save, uz gradilište “Beograda na vodi”, da se ispita da li za radove postoje sve neophodne dozvole, i da se razmotri promena tretmana biciklističkog saobraćaja i potreba biciklista u odlukama gradskih institucija.

Grupa biciklista je juče u Beogradu privremeno blokirala radove “Beogradu na vodi” koji presecaju biciklističku stazu, jer su ti radovi, kako su naveli, počeli bez informisanja javnosti i mimo predviđenih procedura.

Biciklisti su se nakon tri sata povukli sa staze nakon fizičkog nasrtaja direktora izvođača radova na jednog od aktivista, što je proteklo bez reakcije službenika policije koji su bili u blizini.

Beogradski biciklisti su i ranije zahtevali da se obezbedi razuman i bezbedan obilazak oko ovih radova protest na obali Save nastavljaju danas u 18.00 sati.

Autor: Beta
Foto: Beta, Bogdan Spasojević

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here