Početna Intervju dana Sanja Papić: Ljubav koju nosimo u sebi osnovni je eliksir lepote

Sanja Papić: Ljubav koju nosimo u sebi osnovni je eliksir lepote

Milutin Rajković KaktusNaša najuspešnija predstavnica na izborima lepote Sanja Papić niže nove uspehe na poslovnom planu. Nekadašnja muza poznatog modnog kreatora Roberta Kavalija autor je koncepta namenjenog damama, “Royalblue”, i zaštitno lice juvelirske kuće dijamantskog nakita “Nude Diamond” iz Belgije. “Srpska Atina” zauzima posebno mesto u srcu ove rođene Novosađanke koja za naš portal otkriva kakve uspomene nosi iz grada u kojem je odrasla.

Možete li da opišete sebe u nekoliko rečenica?

– Budi gospodar svoje volje i sluga svoje savesti. Ta misao me vodi kroz život i na temeljima plemenite ljudskosti pruža neograničenu slobodu.

Milutin Rajković Kaktus (2)

Kad pomislite na Novi Sad kakve asocijacije vam se najpre javljaju?

– Porodica i detinjstvo, veliki porodični ručkovi, časovi baleta, šetnje Novim Sadom… Vežu me uspomene na dane provedene u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” i u Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski”.

Koliko se vojvođanska prestonica promenila od kada ste živeli u njoj?

– Nažalost, ne provodim mnogo vremena u Novom Sadu i uglavnom kada dođem budem u krugu porodice. Novi Sad je za mene kutak ljubavi jer su moji roditelji u njemu. Ne znam koliko se suštinski promenio, ali vizuelno mi smeta kada vidim kako se neplanski šarene ulice, nova gradnja nema koncept, tako da u nekim delovima Novog Sada izgleda kao da imate celu paletu boja neke farbarske radnje izloženu na zgradama. To mi zasmeta. S druge strane, Trg Svetozara Miletića i centar Novog Sada je fantastičan i u odnosu na period kada sam živela u Novom Sadu, savršeno je sređen.

Nenad Stanković

Mnogo ste putovali i upoznali se sa spečifičnostima i lepotama raznih mesta. Možete li uporediti Novosađane sa stanovnicima neke druge zemlje, kome su najsličniji po mentalitetu?

– Ne mogu da uporedim Novi Sad ni sa jednim mestom na svetu.

Koji vam je omiljeni deo Novog Sada?

– Centar grada i “Zmaj Jovina gimnazija” kao njegov deo, u ovom kraju sam provela jedan od najlepših perioda mog života.

Foto Nenad Stanković

Gde sada živite i koje su vaše trenutne poslovne aktivnosti? 

– Živim u Beogradu. Osmislila sam lep i koristan koncept za dame koje vode računa o sebi i osnovala “Royalblue club” putem mog bloga. Sve dame, članovi kluba imaju posebne privilegije i pogodnosti uz “Royalblue” karticu u različitim salonima za negu i lepotu, stomatološkim ordinacijama i pogodnostima za putovanja. Dame mogu da se informišu i prijave vrlo jednostavno putem bloga. Koncept se širi i planiramo da u toku 2016. godine omogućimo pogodnosti i u različitim ugostiteljskim objektima.  Kao zaštitno lice juvelirske kuće dijamantskog nakita “Nude Diamond” iz Belgije, moje aktivnosti i angažmani su na relaciji Brisel – Beograd. Takođe, ovog proleća u pripremi je veliki projekat o kome ćete uskoro biti obavešteni.

Najveći poslovni izazov sa kojim ste se do sad susreli?

– Najveće poslovne izazove donela mi je 2003. godina. Svaki posao u momentu dok je aktuelan za mene predstavlja najveći poslovni izazov. Dajem svoj maksimum jer radim stvari koje volim.

Ljubav?

– U nama. Kada nosimo ljubav u sebi, dešava nam se u raznim oblicima. Ljubav je poštovanje, strpljenje i nestrpljenje. Ona se čuva i neguje iz dana u dan, ljubav su i sitnice, najveće stvari i odluke u zivotu. Ljubav je naš i samo naš izbor.

Nenad Stanković (2)

Vaš savet za lepotu?

– Nega je svakako bitna, ali upravo ta ljubav koju nosimo u sebi osnovni je eliksir lepote. Lepota se vidi u očima, a oči su ogledalo duše, kažu da je to i naučno dokazano. Marko Aurelije je rekao da duša ima boju čovekovih misli. Kada živimo u skladu sa svojom prirodom i kada svoj život obogatimo lepim mislima, telo i um su u harmoniji. Dakle, svako nezadovoljstvo fizičkim izgledom je samo disbalans duha i tela.

Preporuka za film i knjigu

– Preporučila bih film “Povratnik”, izvanredna uloga Leonarda Di Kaprija za koju je nagrađen nominaciom za Oskara, filmsko ostvarenje koje treba pogledati. Knjiga, “Sentimentalno vespitanje”, Momo Kapor.

Autor: Sanja Ujvari
Foto: Privatna arhiva / Nenad Stanković; Milutin Rajković