Početna Danas u gradu Stotine zelenih balona letelo u znak podrške deci oboleloj od raka

Stotine zelenih balona letelo u znak podrške deci oboleloj od raka

0

Nurdor Srbija  (1)

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR pustilo je juče u podne s Novosađanima stotine zelenih balona u vazduh, pružajući na taj način podršku obolelelim mališanima u okviru akcije “I ja se borim”.

Nurdor Srbija  (2)

Događaju na Trgu slobode odazvalo se na stotine građana, a podrška je stigla i od perkusionista Baterija Sambansa. Tokom događaja, posetiocima se ukazala prilika da kupovinom balona ili promotivnih artikala daju svoj doprinos izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Nurdor Srbija  (3)

Posebni foto-ramovi sa velikim zelenim rukavicama bili su na raspolaganju prisutnima za fotografisanje na ovom lepom humanitarnom događaju.

Nurdor Srbija  (4)

Osim u Novom Sadu, baloni su simbolično pušteni u više od 20 gradova Srbije: Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Smederevu, Čačku, Ivanjici, Subotici, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi, Smederevskoj Palanci, Leskovcu, Bačkoj Palanci, Požarevcu, Valjevu, Novom Pazaru, Vranju, Aleksincu, Pirotu i na Ubu.

Nurdor Srbija  (6)

Humanitarni skup je deo kampanje “I ja se borim”, koja za cilj ima podizanje svesti javnosti o malignim bolestima kod dece: kako prepoznati na vreme, kako se boriti i kako i na koji način svako od nas može učestvovati u stvaranju široke mreže solidarnosti u cilju pomoći i podrške obolelim mališanima i njihovim porodicama.

Nurdor Srbija  (7)

Autor: 021.rs
Foto: Nurdor Srbija / Facebook