Početna Intervju dana Trenera birajte kao što birate prijatelja: Trenirajte sa Stefanom Šolevićem u petak...

Trenera birajte kao što birate prijatelja: Trenirajte sa Stefanom Šolevićem u petak na Štrand Summer Festu!

0

“Štrand Summer Fest” i fitnes centar World Class, poklanjanju Novosađanima besplatan trening na platou ispod Mosta slobode, u petak od 18h.

Trener Stefan Šolević iz fitnes centra World Class, održaće besplatni trening za sve posetioce “Štrand Summer Festa”, a a mi smo iskoristili priliku da sa Stefanom popričamo o različitim temama i neodumicama u vezi sa fitnesom i vežbanjem uopšte.

Kroz tvoje dugogodišnje bavljenje fitnesom, šta se kod Novosađana pokazalo kao najbolji motiv za vežbanje?

Novosađani su hedonisti i vole da uživaju u svakom trenutku, tako da je njima, naravno pored zdravlja i izgleda koji je svima najvažniji motiv za vežbanje, veoma bitno da i uživaju u treningu. Vole Novosađani taj osećaj tokom i posle treninga i on je jedan od glavnih razloga što su naši treninzi sve popularniji i što je moja struka sve traženija.

stefan

S obzirom na to da je grupnih i personalnih instruktora sve više u našem gradu, posavetuj nas kako da odaberemo pravog trenera.

Najbitnija stvar jeste stručnost trenera. Većina mojih kolega koji se bave ovim poslom su veoma stručni, znaju svoj posao, profesionalci su i posvećeni tome što rade. Ono što bih ja izdvojio kao najbitniju stavku, ako zanemarimo stručnost,to je psihološki profil trenera. Često znam da kažem svojim klijentima: ,,Ukoliko me psujete tokom treninga i psujete nakon treninga onda tu nešto nije dobro. Ako me psujete samo dok traje trening, a volite posle treninga i jedva čekate sledeći, onda vi meni verujete i naši će rezultati biti neminovni.”

Najbitnije je da verujete onome ko vas trenira, da vam odgovara kao ličnost jer to je osoba sa kojom će te provoditi više sati nedeljno, tako da kad birate trenera birajte ga kao što birate prijatelja.

wc6

U World Classu imate nekoliko vrsta treninga. U čemu je razlika? I kako da se odlučimo za pravi program?

Pored Les Mills programa, po kojima je World class i te kako prepoznatljiv i popularan među vežbačima, mi imamo i naše koncepte treninga kao što su Interval, TRX Circuit, Power Pilates, Stretching, C Core, više vrsta joga, Cycling… Svaki trening je specifičan na svoj način i kako ćete odabrati trening zavisi od vaših ciljeva. Ukoliko je to povećanje kardio respiratorne forme onda bih vam preporučio naše visoko intenzivne kardio treninge kao što su Interval, Body Combat, Body Atack, Cycling. Ukoliko želite da zategnete vaše telo, tu je naravno svetski popularan Body Pump, zatim Power Pilates, C Core… Ako je vaš cilj ipak da opustite telo i smirite um, preporučujem vam više vrsta Joga i naravno naš koncept treninga Stretching. Ko god želi može da se prijavi na recepcijama naših klubova za besplatan probni trening, a na raspolaganju su vam uvek naši treneri da se konsultujete i odaberete najbolje za sebe. Tako da, ČEKAMO VAS!

wc3

Koliko dugo si u ovom poslu?

Karateom se bavim od svoje šeste godine i oduvek sam bio ekstreman kad je sport u pitanju. Moja ljubav prema sportu i treniranju rezultirala je profesionalnim i ličnim uspehom.  Da bi čovek bio dobar u onome što radi, međutim, potrebno je da se svakodnevno usavršava i uči. S obzirom na to da sam mlad u fitnessu, moje ambicije su trenutno usmerene i na to „polje“ fitness karijere koju sam tek započeo.

I za kraj, izdvoj nam top pet vežbi koje su, po tvom mišljenju – najefikasnije.

Najefikasnije i najbolje vežbe su bazične vežbe koje potražuju pokret u više zglobova i samim tim aktiviraju više mišićnih grupa. Te vežbe su: čučanj, bench press, zgib, military press i mrtvo dizanje. Većina vežbača u fitnessu kao omiljene vežbe izdava jednu od ovih pet, a ja lično bih izdvojio mrtvo dizanje. To je, kako mi treneri volimo da kažemo, kraljica vežbi.

wc

Tokom tri meseca festivala, posetioci najvećeg kupališta u Novom Sadu, moći će na prostoru ispod Mosta slobode da uživaju u različitim programima i aktivacijama – domaćica meseca, pravljenje skulptura od peska, dečije radionice i maskenbali, priče i druženje sa Štrandarošima, izbor za najlepši par, devojku i momka Štranda, sportska takmičenja, nastupi bendova i DJ-ejeva, jutarnje vežbe, priče sa dalekih putovanja poznatih Novosađani i još mnogo drugih aktivnosti i poklona za učesnike i pobednike.

Na prostoru ispod Mosta slobode, od 8. juna do 8. septembra, Štrand Summer Fest, organizuju kompanije Color Press Grupa, Ninamedia i JKP Gradsko Zelenilo Novi Sad, i uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su Jelen pivo i Rosa voda.

Sve informacije i program Štrand Summer Festa možete pogledati na linku www.color.rs/strandsummerfest2017 , a pratite nas i na zvaničnoj Fejsbuk stranici – Štrand Summer Fest

Foto: Darko Dozet