Početna IT & Business Lokalne zajednice predstaviće projekte na 11. Sarajevo Business Forumu

Lokalne zajednice predstaviće projekte na 11. Sarajevo Business Forumu

0

11. Sarajevo Business Forum održaće se 11. i 12. maja u Sarajevu, a podršku najvećem poslovno-investicionom događaju u Jugoistočnoj Evropi dala je i Gradska uprava Grada Sarajeva i gradonačelnica Benjamina Karić, koja će biti domaćin večere dobrodošlice za sve učesnike i investitore iz celog sveta. Večera dobrodošlice održaće se 10. maja u sarajevskoj Vijećnici.

Tema ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je “Nearshoring – perspektiva za region“, a interes lokalnih zajednica iz cele Bosne i Hercegovine za učešće na Forumu i predstavljanje poslovnih i investicionih projekata je sve veći. Predstavnici opština iskazali su interes za učešćem sa sopstvenim projektima na ovogodišnjoj konferenciji, a očekuje se prisustvo velikog broja privrednih subjekata iz cele BiH.

Najavljen je dolazak delegacije Grada Bijeljine na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, opština Modriča je aplicirala sa nekoliko lokalnih projekata, dok Grad Tešanj tradicionalno učestvuje na Forumu sa svojim poslovnim projektima. Značajno je spomenuti i Srednjobosanski kanton koji je podržao učešće privrednika iz tog Kantona i predstavljanje njihovih projekata.

Dolazak na 11. Sarajevo Business Forum najavile su i delegacije iz Opštine Travnik, Opštine Novi Travnik, Opštine Breza, Zeničko-dobojskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona, te brojni privrednici iz cele Bosne i Hercegovine.

Pored toga, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, kao Strateški partner 11. Sarajevo Business Foruma, omogućio je svim opštinama iz Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona da se predstave na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu. 120 kompanija sa ova dva kantona imaju, pored same prezentacije poslovanja i projekata, mogućnost sastanaka sa potencijalnim partnerima i investitorima zainteresovanim za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu kroz besplatno učešće na SBF-u.

11. Sarajevo Business Forum ove godine se održava pod pokroviteljstvom Predsedništva Bosne i Hercegovine  u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te deoničarima BBI banke – Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom (DIB) i Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB), te drugim partnerima.

Online registracija učesnika dostupna je putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com .

Foto: SBF