Početna IT & Business Novosađani napravili igricu koja je prodata u 175.000 primeraka za nedelju dana

Novosađani napravili igricu koja je prodata u 175.000 primeraka za nedelju dana

0

Novosadska firma Foxy Voxel, zajedno sa svojim britanskim izdavačem The Irregular Corporation, objavila je da je njihova igra, simulacija gradnje u srednjem veku “Going Medieval”, prodata u više od 175.000 primeraka u prvoj sedmici po izlasku 1. juna.

Going Medieval vodi igrače u 1346. godinu, u vreme početka oporavka starog sveta od katastrofe poznate kao Crna smrt. Oni koji su preživeli migrirali su i počeli da naseljavaju oblasti koje je priroda uzela pod svoje. Igrač će voditi svoje naseljenike i štititi ih od odmetnika, divljaka i religijskih fanatika u svetu u kojem ne postoje klasne razlike, granice i zakoni. Pored gradnje naselja od raznih materijala, igrač će morati da štiti svoje seljane, kako od gladi tako i od vremenskih nepogoda, a sama borba sa rivalskim frakcijama podići će složenost igre na viši nivo. Igrač će morati da obrati posebnu pažnju na svoje seljane, koji imaju jedinstvene lične priče i ciljeve, da bi shvatio kako najbolje da im pomogne.

Going Medieval stavlja igrača u jedan od najmračnijih i najopasnijih perioda u ljudskoj istoriji. Igrač će morati ili da se nosi sa tim problemima ili da u tom procesu nestane. Svaka nova partija donosi nov scenario, te je svako započinjanje igre uvek novo iskustvo.

“Oduševljeni smo prijemom koji Going Medieval ima kod igrača”, rekao je Nino Rajačić, jedan od suvlasnika i programera kompanije Foxy Voxel.

“Očekivali smo dobar odziv na osnovu prethodnih demo verzija koje su ljudi imali priliku da igraju pre zvaničnog izlaska igre, ali ovaj uspeh je prevazišao sva naša očekivanja. U narednom periodu unapredićemo igru uz podršku sjajne online zajednice koja raste neverovatnom brzinom”, dodaje Rajačić.

Vladimir Živković, suvlasnik i programer Foxy Voxel kompanije, dodaje da je „ovaj uspeh samo dokaz teškog truda koji je do sada uložen u igru, kako od Foxy Voxela, tako i od naših prijatelja The Irregular Corporation.”

Projekat Going Medieval je podržao Fond za inovacionu delatnost iz budžeta Republike Srbije sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kroz Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja (sporazum o zajmu sa Svetskom bankom).

Izvor: RTV
Foto: Printscreen