Početna IT & Business Novosadski tim osvojio nagradu na evropskom startap takmičenju

Novosadski tim osvojio nagradu na evropskom startap takmičenju

0

IoTartic i njihov projekat ”Smart Farming system-Smart Greenhouse” osvojio je Parsec akcelerator nagradu za dalji razvoj njihove inovacije.

IoTartic Startap tim sačinjavaju članovi prof. dr Milan Lukić i Zoran Živković koji su lično radili na projektu koji se bavi zaokruživanjem i automatizacijom procesa u proizvodnji u plasteniku pomoću visokotehnološkog sistema zasnovanog na tehnologiji Internet of Things.

Cilj Parsec akceleratora je da se nagrade najbolje start-up ideje i daju sredstva za dalji razvoj proizvoda.

IoTartic startpp tim je na takmičenju predstavio svoju ideju gde uređaj i softver prave od običnog plastenika pametan plastenik koji upravlja svim procesima preko aplikacije (korisnik dobija podatke o stanju svih uslova temperatura, vlažnosti itd. Uređaj na osnovu svih podataka obaveštava korisnika o mogućim događajima kao što su bolesti i sl. pored toga na pametan način uključuje sve uređaje u plasteniku: navodnjavanje, ventilacija, klimatizacija, osvetljenje itd).

Ovo je još jedan uspeh novosadske starap scene i veliki potencijal koji naši inovatori poseduju.

Sledeće što čeka IoTartic Start-up tim je učešće na “Parsec Bootcampu” koji će se održati od 27. do 29. marta u Štutgartu.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay