Početna Kultura 42. INFANT otvoriće Branislav Trifunović

42. INFANT otvoriće Branislav Trifunović

0

infant

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra (INFANT), u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, biće održan po 42. put u Novom Sadu, od 25. do 30. juna.

Uvodni program planiran je za dan pre početka festivala, kada će “Dah teatar” izvesti performans “Ne/Vidljivi grad – deset godina”, koji će biti realizovan u gradskom autobusu, na liniji broj 3. Autobus kreće u sredu, u pet minuta do podneva, sa okretnice u Petrovaradinu, a svi koji bi želeli u akciji da učestvuju mogu se pridružiti glumcima na svakom stajalištu do okretnice na Detelinari.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za četvrtak, u 20 sati, na Sceni “Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta, kada će se publici obratiti glumac Branislav Trifunović, v. d. direktora KCNS Bojan Panaotović i član Gradskog veća zadužen za kulturu Vanja Vučenović.

– Ljudi koji će se publici obratiti na otvaranju INFANT-a su, nadam se, neka vrsta garanta da će grad i u budućnosti podržavati festival i omogućavati mu, pre svega kroz finansijsku pomoć, da opstane – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Likovnom salonu KCNS Simon Grabovac, izvršni producent ovogodišnjeg INFANT-a.

U sledećih nekoliko dana, u okviru festivalskog programa biće održan veliki broj pozorišnih predstava i stručnih okruglih stolova. Među njima su “Hamlet” Zagrebačkog kazališta mladih, “Moje nagrade” Narodnog pozorišta u beogradu i Kulturnog centra Pančeva, “Dogvil” Miksera i novosadskog SKC-a, “Kratka priča o antihristu” Bitef teatra i brojne druge. Proglašenje pobednika zakazano je za utorak 30. jun, u Velikoj sali KCNS, a u čast nagrađenih biće izvedena predstava “Manipulacije” trupe “Via negativa” iz Slovenije.

Programi 42. INFANT-a biće realizovani u Srpskom narodnom pozorištu, Kulturnom centru, Novosadskom pozorištu i u Brod teatru. Kompleti ulaznica neće biti u prodaji, a cena pojedinačnih karata, koje će moći da se kupe sat vremena pred početak predstave, iznosiće po 500 dinara, odnosno 250, koliko će koštati ulaznica za studente.

Autor: mojnovisad.com
Foto: Aleksandar Jovanović/mns.com