Početna Kultura 6. godišnja izložba fotoreportera “Objektivno” u Muzeju Vojvodine

6. godišnja izložba fotoreportera “Objektivno” u Muzeju Vojvodine

Povodom Fotoreporterske nove godine, koju više od pet decenije naizmenično organizuju fotoreporteri dnevnih listova “Dnevnik” i “Mađar so”, u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35), u petak 21. decembra u 19 časova, biće otvorena Šesta godišnja izložba fotoreportera Novog Sada i Vojvodine “Objektivno”.

Više od trideset aktivnih fotoreportera biće predstavljeno izložbom na kojoj će u galeriji biti izloženo 63 fotografije. Selektor ovogodišnje izložbe je doajen jugoslovenske i srpske fotografije Borivoj Mirosavljević.

Osim autora koji ili rade ili su ponikli u dve najveće novinske kuće u Vojvodini, biće izloženi i radovi fotoreportera koji rade za: “Večernje novosti”, “Blic”, „Tanjug“, „Omladinske novine“, “Zrenjaninske novine”„Ruske slovo“…

Među vrsnim fotoreporterima je i sedam dama: Čila David, Jelena Ivanović, Gordana Jović, Marija Erdelji, Veronika Vujačić, Aleksandra Erski i Anabela Otoš.

Biće izloženi i radovi autora koji su odavno dokazani na prostorima bivše Jugoslavije i koji su osvojili mnoštvo značajnih nagrada: Andraša Otoša, Geza Lenerta, Jaroslava Papa, Martina Candira, Branka Lučića, Imrea Saboa, Zorana Jovanovića Mačka, Nikole Stojanovića, Jovana Njegovića Drndaka,…

Na izložbi su i “Dnevnikovci” srednje generacije koji neprestano “bdiju” nad Novim Sadom: Slobodan Šušnjević, Radivoj Hadžić, Filip Bakić, te Goran Mulić i Ilija Ramić.

Čast mlađe generacije na izložbi “brane” Aleksandar Kamasi, Robert Getel, Nenad Mihajlović, Andrej Pap, Nenad Karlić, Miloš Milenković i Darko Dozet.

Organizatori ovogodišnje izložbe i proslave su Foto asocijacija Vojvodine, Muzej Vojvodine i viši kustos Darijuš Sami.

Izložbu će otvoriti Dalibor Rožić član gradskog veća za kuluru grada Novog Sada koje je i podržalo organizovanje ove manifestacije i Dragana Milošević pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do 15. januara. 2019.

Autor: NsHronika
Foto: Promo