Početna Kultura 60. Zmajeve dečije igre od 7. do 11. juna

60. Zmajeve dečije igre od 7. do 11. juna

Jubilarni 60. junski programi Zmajevih dečijih igara biće priređeni pod Zmajevim stihom “Deco moja svekolika, počuvajte svog jezika! od 7. do 11. juna u Novom Sadu.

Programi su koncipirani na multimedijalnosti i interaktivnosti na relaciji dete-umetnik delo-umetnik i promovišu savremeno stvaralaštvo za decu i mlade, ukazujući na nove pojave u savremenoj umetnosti i podstičući kulturne potrebe kod najmlađe populacije.

Festivalske aktivnosti se održavaju na više lokacija u gradu, kao i okolnim mestima (otvoreni gradski prostori u centru Novog Sada, škole, vrtići, galerije, muzeji, biblioteke…) u više od 100 programskih celina.

Junski programi Zmajevih dečjih igara predstavljaju najstariji festival ove vrste u Evropi, a po svom obimu i najraznorodniji i najmasovniji.

U programima direktno učestvuje više od 8000 dece i mladih, kao i preko 100 profesionalnih umetnika. Broj posetilaca programa iznosi preko 60000 (deca, mladi, porodice, organizovane posete predškolskih grupa i školskih odeljenja iz zemlja i regiona).

Podršku programima pružaju i društveno odgovorne kompanije i nadležne državne institucije.

Ulaz i učešće u svim programskim segmentima su besplatni.

Izvor: RTV
Foto: Zmajeve dečje igre

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here