Početna Kultura 60. Zmajeve dečije igre od 7. do 11. juna

60. Zmajeve dečije igre od 7. do 11. juna

0

Jubilarni 60. junski programi Zmajevih dečijih igara biće priređeni pod Zmajevim stihom “Deco moja svekolika, počuvajte svog jezika! od 7. do 11. juna u Novom Sadu.

Programi su koncipirani na multimedijalnosti i interaktivnosti na relaciji dete-umetnik delo-umetnik i promovišu savremeno stvaralaštvo za decu i mlade, ukazujući na nove pojave u savremenoj umetnosti i podstičući kulturne potrebe kod najmlađe populacije.

Festivalske aktivnosti se održavaju na više lokacija u gradu, kao i okolnim mestima (otvoreni gradski prostori u centru Novog Sada, škole, vrtići, galerije, muzeji, biblioteke…) u više od 100 programskih celina.

Junski programi Zmajevih dečjih igara predstavljaju najstariji festival ove vrste u Evropi, a po svom obimu i najraznorodniji i najmasovniji.

U programima direktno učestvuje više od 8000 dece i mladih, kao i preko 100 profesionalnih umetnika. Broj posetilaca programa iznosi preko 60000 (deca, mladi, porodice, organizovane posete predškolskih grupa i školskih odeljenja iz zemlja i regiona).

Podršku programima pružaju i društveno odgovorne kompanije i nadležne državne institucije.

Ulaz i učešće u svim programskim segmentima su besplatni.

Izvor: RTV
Foto: Zmajeve dečje igre