Početna Kultura Akademija umetnosti opremljena novim instrumentima

Akademija umetnosti opremljena novim instrumentima

0

Akademija umetnosti u Novom Sadu opremljena je novim instrumentima i pratećom opremom, a u vrednosti od 32,5 miliona dinara.

Novu opremu kupila je Pokrajinska vlada.

Posle 40, godina mi smo zajedničkim snagama obezbedili čitav set muzičkih instrumenata za potrebe Akademije, i time pokazali, u suštinskom smislu, da je Akademija, kao centar razvoja umetnosti u AP Vojvodini i Republici Srbiji, važna institucija i da je zaslužila ovakvu vrstu podrške“, rekao je vojvođanski premijer Igor Mirović i dodao da Pokrajinska vlada na ovaj način pokazuje svoj odnos prema svim značajnim obrazovnim i kulturnim institucijama u zemlji.

Mirović je još rekao da će sa ovom podrškom, kroz kupovinu novih klavira, saksofona, trombona i drugih instrumenata i prateće opreme, u Akademiji biti stvoreni uslovi za doprinos i u projektu “Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021. godine”.

Ovom podrškom Akademija će imati imati kvalitetniji tehnički osnov za razvoj pre svega muzičke umetnosti u okviru svojih departmana“, istakao je dekan Akademije umetnosti Siniša Bokan i dodao da će i stari instrumenti biti u funkciji nakon rekonstrukcije.

Akademija umetnosti u Novom Sadu počela je sa radom 1974. godine, školuje više od 1.000 studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.

Izvor: 021.rs
Foto: Pokrajinska vlada