Početna Kultura Američki “Robin Hud” i studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu oslikavaju zajednički...

Američki “Robin Hud” i studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu oslikavaju zajednički mural

0

U okviru manifestacije “Dani američke kulture”, poznati američki umetnik i paraolimpijac Gregori Brns, zajedno sa studentima Akademije umetnosti oslikaće mural u zatvorenom prostoru Omladinskog centra u kreativnom distriktu „Opens“. On i Jovana Popović Benišek, master primenjenog (monumentalnog) slikarstva, će od 24. do 27. maja držati radionice i studentima predočiti tehnike izrade murala.

Američki “Robin Hud” kako ga u svetu zovu, osim što će preneti svoje bogato znanje i iskustvo, oslikavanjem zida u Omladinskom centru sa studentima Akademije, poslaće jasnu poruku, a to je koliko je snažno i važno američko – srpsko prijateljstvo.

Program manifestacije “Dani američke kulture” počeo je u subotu, oslikavanjem murala Nikole Tesle na Bulevaru Oslobođenja 96/98, na fasadi zgrade „Elektrovojvodine“.

Ostvarenja velikana američke i svetske kinematografije, „Ciklus američke komedije“, gde je glavni akter čuveni Čarli Čaplin prikazuju se svakog dana u Velikoj Sali Kulturnog centra Novog Sada, a ulaz za projekcije je besplatan.

Novosađane do kraja manifestacije očekuje i izložba finalinih radova učenika Srednje umetničke škole, koji zajedno sa Danilom Andrićem uče i rade strip na temu “Tesla za početnike”. Ova izložba moći će da se pogleda u školi “Bodan Šuput” od 26. maja.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo