Početna Kultura Ana Karenjina najnagrađivanija predstava Novosadskog pozorišta

Ana Karenjina najnagrađivanija predstava Novosadskog pozorišta

0

Predstava Ana Karenjina Novosadskog pozorišta, koju je krajem 2019. godine na scenu postavljao Dejan Projkovski, osvojila je četiri nagrade na 6. Pozorišnom proleću u Šapcu i time postala najnagrađivanija predstava u istoriji ovog teatra.

Žiri festivala, koji su činili glumac i reditelj Zijah Sokolović, rediteljka Slađana Кilibarda i glumac Irfan Mensur, proglasio je Anu Karenjinu za najbolju predstavu u celini, reditelju Dejanu Projkovskom pripala je nagrada za režiju, Timea Filep dobila je priznanje za najbolju žensku, a Arpad Mesaroš za najbolju mušku ulogu.

Od dana premijere, Ana Karenjina učestvovala je na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu – u Kišvardi (Mađarska), Vranju, Mladenovcu, Čortanovcima, zatim na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, i do sada osvojila rekordne dvadeset i dve nagrade. U predstojećem periodu očekuju je nastupi na još dva festivala, najpre na smederevskom Teatru u tvrđavi, a pred kraj leta i na budimpeštanskom Varošmajoru, koji se odigrava na otvorenoj sceni.

Publika Novosadskog pozorišta od ovog meseca ima priliku da uživa u još jednom ostvarenju koje je reditelj Projkovski pripremao sa ansamblom ovog teatra – u pitanju je čuveni Šekspirov komad Ričard III, čiju naslovnu ulogu tumači briljantni Arpad Mesaroš.

Premijera ovog komada bila je 11. aprila, a prva repriza očekuje nas 20. aprila, u 19.00 časova.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Novosadsko pozorište