Početna Kultura Ana Karenjina najnagrađivanija predstava Novosadskog pozorišta

Ana Karenjina najnagrađivanija predstava Novosadskog pozorišta

Predstava Ana Karenjina Novosadskog pozorišta, koju je krajem 2019. godine na scenu postavljao Dejan Projkovski, osvojila je četiri nagrade na 6. Pozorišnom proleću u Šapcu i time postala najnagrađivanija predstava u istoriji ovog teatra.

Žiri festivala, koji su činili glumac i reditelj Zijah Sokolović, rediteljka Slađana Кilibarda i glumac Irfan Mensur, proglasio je Anu Karenjinu za najbolju predstavu u celini, reditelju Dejanu Projkovskom pripala je nagrada za režiju, Timea Filep dobila je priznanje za najbolju žensku, a Arpad Mesaroš za najbolju mušku ulogu.

Od dana premijere, Ana Karenjina učestvovala je na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu – u Kišvardi (Mađarska), Vranju, Mladenovcu, Čortanovcima, zatim na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, i do sada osvojila rekordne dvadeset i dve nagrade. U predstojećem periodu očekuju je nastupi na još dva festivala, najpre na smederevskom Teatru u tvrđavi, a pred kraj leta i na budimpeštanskom Varošmajoru, koji se odigrava na otvorenoj sceni.

Publika Novosadskog pozorišta od ovog meseca ima priliku da uživa u još jednom ostvarenju koje je reditelj Projkovski pripremao sa ansamblom ovog teatra – u pitanju je čuveni Šekspirov komad Ričard III, čiju naslovnu ulogu tumači briljantni Arpad Mesaroš.

Premijera ovog komada bila je 11. aprila, a prva repriza očekuje nas 20. aprila, u 19.00 časova.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Novosadsko pozorište