Početna Kultura Andrija Terzić novosadskoj publici predstavio knjigu”Plivač”

Andrija Terzić novosadskoj publici predstavio knjigu”Plivač”

0

0RH_7076U zgradi Rektorata Univerziteta Novi Sad predhodne večeri,  sa početkom od 20h, svoju drugu po redu knjigu “Plivač” predstavio nam je mladi Užičanin Andrija Terzić.

Posle romana “Preko puta istina” prodatog u 20000 primeraka, krenuo je  još jače u predstavljanje svog novog dela . Prepun pozitivne enrgije, kao i uvek prijateljski nastrojen odgovarao je na moja pitanja stpljivo i bez ikakvih nedoumica objasnio u kratkim crtama onima koji ga još uvek ne poznaju odakle crpi energiju, gde pronalazi inspiraciju i koliko je u ovim vremenima lako, odnosno teško baviti se pisanjem.

0RH_7031

“Nije lako , sve radim sam, znate ono da je lako davno bih odustao,e tako i ja , borim se… Želim samo da ljudi razgraniče da zapravo nisu svi citati iz knjiga i da dosta nastane u hodu, dok sam napolju, u putu, u kafani… Nemam mnogo nedoumica koji će se naći u knjizi, jasno da imam one koji me podsećaju na nekoga, nešto. Inspiracije naravno mora biti, crpim ih iz emocija koje sam zakopao u sebi, duboko, odavno, a izgledaju kao sveže emocije, a eto stare su deset, petnaest godina.”

0RH_7152

Književno veče koje je po prvi put napunilo zgradu  pratila Rektorata vodila je naša sugrađanka Jelena Bačić-Alimpić. Neverovatna energija momka koji je bez dlake na jeziku odgovarao na pitanja gostiju, sa lakoćom je ovo veče učinilo magičnim i nesvakidašnjim.

0RH_7012

Promocija autentična, nesvakidašnja, sa dosta emocija razlikovala se od svake kojoj smo do sada prisustvovali, pa je zadovoljni Andrija poručio  za kraj da će svakako ponovo doći u Novi Sad jer kako kaže divna smo publika.

0RH_7141

Publika je na kraju promocije prilazila Andriji, sa željom  da se fotografišu, razmene po koju rečenicu sa piscem i nabave svoj primerak knjige ukoliko još uvek to nisu učinili.

Čestitamo Andriji na uspešnom događaju i želimo da nastavi u istom pravcu, da nas raduje sa što više napisanih knjiga.

0RH_7110

Autor: Ivana Knežević