Početna Sport Neizvesno da li će utakmica Mladost – Vojvodina biti odigrana

Neizvesno da li će utakmica Mladost – Vojvodina biti odigrana

0

fk-vojvodina,-karadjordje_660x330

Upravni odbor fudbalskog kluba Mladost Lučani se dvoumi da li da ekipa odigra utakmicu protiv Vojvodine u 12. kolu Super lige, zbog načina delegiranja sudija.

UO je saopštio da je delegiranje sudija za tu utakmicu “slučaj bez presedana” srpskom fudbalu. Klub je naveo da su dvojica od trojice sudija iz Novog Sada, odakle je i Vojvodina.

“Ovo, u najmanju ruku, deluje iritantno na naš klub, naše igrače, stručni štab, kao i na sudije, ako se ovo delegiranje ne promeni. Svaka greška od strane arbitara na toj utakmici, mogla bi se smatrati namernom, što dovodi regularnost meča u pitanje, i povećava nepotreban pritisak na sve aktere utakmice, kako igrače jednog i drugog kluba, tako i na sudije”, navodi se u saopštenju.

Mladost je navela da je nezvanično saznala da su sudije delegirane bez konsultacija i sazivanja komisije. “Fudbalska javnost iz Lučana smatra da je ovakav postupak nezabeležen u našem fudbalu i da je ovakav način rada pristrasan i neregularan. Zbog svega navedenog, duboko se dvoumimo da li uopšte da odigramo narednu utakmicu, a odluku o tome ćemo doneti u narednim danima, jer će naš Upravni odbor po ovom pitanju zasedati i tokom sutrašnjeg dana”, navodi se u saopštenju.

Utakmica između Mladosti i Vojvodine po rasporedu je u nedelju, 16. oktobra, u 17h u Lučanima.

Autor: Beta
Foto: fkvojvodina.rs