Početna Kultura “Art Kvart – Start 2016.” – Pet sekcija u pet delova grada!

“Art Kvart – Start 2016.” – Pet sekcija u pet delova grada!

artstart

Projekat pod nazivom “Art Kvart – Start 2016”, u koji će biti uključeno više delova Novog Sada, održaće se tokom novembra i decembra. Projekat je podržan od strane Gradske uprave za kulturu, a osnovna zamisao je da se nekoliko sekcija održi na različitim lokacijama u Novom Sadu. Ukupno osam nedelja održavaće se sekcije, koje će voditi školovani umetnici i rezultiraće krajnjim produktom, a to je zajednička manifestacija u kojoj će sekcije prikazati svoj zajednički rad, i koja će biti odigrana više puta.

Svi zainteresovani, uzrasta od 12 do 18 godina mogu da se prijave da učestvuju u sekciji po izboru, do 28. oktobra putem e-mail adrese: artkvartstart@gmail.com a iste će biti održane na sledećim lokacijama:

1) Likovna i vajarska sekcija – Detelinara
2) Plesna sekcija – Liman
3) Filmska sekcija – Novo naselje
4) Dramska sekcija – Petrovaradin
5) Muzička sekcija – Telep

“Art Kvart – Start!” se prvi put održao prošle godine i okupio više od 80 omladinaca iz različitih delova grada. Ciljevi ovog projekta su decentralizacija sadržaja za mlade, uključivanje mladih iz perifenih delova grada u kulturne i edukativne programe kao i upućivanje mladih jednih na druge. Takođe cilj je podizanje nivoa svesti i edukacija mladih o negativnim posledicama diskriminacije i agresivnog ponašanja, kroz teorijske diskusije i kreativno izražavanje.

Autor: Nshronika