Početna Kultura Barokni gala koncert u Sinagogi

Barokni gala koncert u Sinagogi

barokni koncert

Barokni gala koncert održaće se sutra, 12. juna u Sinagogi, sa početkom u 20 časova. Dirigent i čembalo biće Predrag Gosta (Srbija/SAD), a na ovom koncertu nastupiće:

New Trinity Baroque (SAD)
Il Rossignolo (Italija)
Die Kölner Akademie (Nemačka)
Beogradski barokni solisti
Orkestar Nove beogradske opere

Solisti:
Radoslava Vorgić, sopran (Srbija/Nemačka)
Ana-Marija Brkić, sopran (Austrija)
Dragana Popović, mecosopran
Bojan Bulatović, kontratenor
Sreten Manojlović, bas-bariton

Beogradski Studio za ranu muziku će u periodu od 13. do 26. juna organizovati 10. jubilarni Festival rane muzike u Beogradu. Publika će tokom dve nedelje imati priliku da uživa u muziciranju brojnih uglednih domaćih i stranih ansambala i solista specijalizovanih za izvođenje renesansne i barokne muzike na starim isntrumentima.
Festival će započeti u subotu, 13. juna, dok će isti program svečanog otvaranja, pod nazivom BAROKNI GALA KONCERT biti priređen u Novom Sadu dan ranije. Pod dirigentskim vođstvom Predraga Goste, koji će na koncertu svirati i čembalo, na koncertu će nastupiti prošireni Barokni orkestar Festivala rane muzike u Beogradu sastavljen od članova različitih međunarodnih ansambala zajedno sa vokalnim i instrumentalnim solistima pretežno iz naše zemlje. Program će obuhvatiti operske arije, uvertire i koncerte najpoznatijih kompozitora barokne epohe kao što su Vivaldi, Hendl, Lili, Persl i Lokateli.

Autor i foto: Nshronika.rs