Početna Party Time Otvaranje letnje bašte restorana „Žal za mladost“

Otvaranje letnje bašte restorana „Žal za mladost“

zal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kada vas put nanese ka Futogu, Somborskom ulicom, ne zaboravite da zakucate na kapiju broja 189. Novosađanima odvajkada poznat tradicionalni srpski restoran, sa izborom najukusnijih jela, istančanim odabirom vina, a sada i otvorenom letnjom baštom, „Žal za mladost“ sinonim je za ugođaj.

Sinoć je porodica Vitorović, među njima najangažovaniji mlađani naslednik Ognjen, domaćinski dočekala svoje goste, povodom otvaranja letnje bašte. Zapravo, bio je to jedan luksuzni, romantični, prefinjeni i ljubazni doček, kakav ova porodica uostalom i gaji punih dvadeset godina.

zal2

Vrt velelepnog cveća, miris sveže pokošene trave, beli stolnjaci na visokim šank stolovima, konobari sa leptir mašnama koji služe kanapee, prelepe devojke koje dočekuju goste sa žestinom, hostese koje, poput onih na Minhenskom Oktoberfestu, nutkaju pivo u velikim čašama, koje je i te kako prijalo u toploj junskoj noći, šlageri, šansone, i pored komaraca, činili su deo jednog glamura kakav Novosađani i zaslužuju!

zal1

Zvanice, među kojima su fudbaler Siniša Mihajlović, političarka Maja Gojković, voditeljka i književnica Jelena Bačić-Alimpić, sa suprugom Miroslavom Alimpićem, Dejan Ćirjaković iz „Državnog posla“, eminentni umetnici, lekari, sudije, profesori, i ostala novosadska elita, stalni gosti inače, začinili su atmosferu i dali pečat otvaranju letnje bašte.

zal8

Željko i Bane, muzičari iz Beograda, šlagerima su napravili pun pogodak, a Violeta Srećković, prvakinja Srpskog narodnog pozorišta, ostavila je sve bez daha, kako je i napisao Bora Stanković u svojoj “Koštani“ (po čijoj pesmi je restoran i dobio naziv): „…sladak glas kao prvo devojačko milovanje i celivanje.“

Kada se mesec spustio, gazda Ognjen, s osmehom na licu, ispratio je svoje goste, u nadi da će i dalje nastaviti da dolaze tamo gde je kvalitet na prvom mestu – u restoran „Žal za mladost“.

zal

zal3

zal5

zal6

zal13

zal12

zal11

zal10

zal9

Autor: Nikea Vučetić, NsHronika.rs
Foto: