Početna Kultura Berza vinila, kaseta, ploča, stripova i knjiga u Fabrici

Berza vinila, kaseta, ploča, stripova i knjiga u Fabrici

0

Berza vinila, kompakt diskova, kaseta, stripova i knjiga održaće se u subotu, 7. maja u Fabrici SKCNS-a. Na berzi će se naći stara, nova izdanja i rariteti, a održavaće se redovno tokom cele godine, svake druge subote u mesecu.

Berza počinje u 11 časova i trajaće do 15 časova. Broj izlagača je ograničen, a učešće se naplaćuje 500 dinara po štandu. Oni koji žele da izlažu treba da se prijave na mejl berza.skcns@gmail.com.

Ovoga puta, u sklopu berze, u 13 časova, održaće se i promocija zbirke kratkih stripova „Fragmenti realnosti“ – autora Novice Milivojevića.

“Fragmenti realnosti” je zbirka kratkih stripova koji su objavljivani online na Novičinim društvenim mrežama kao i na Strip blogu i Helly Cherry portalima pod nazivom Hard Smor Comix. Na nagovor Miloša Simića se to sve pretvara u štampano izdanje. Tematika samih stripova se može uvrstiti u neku vrstu fantastike, prikaz realnih svakodnevnih situacija koje gaze jednom nogom u realm paralelnih relanosti.

Novica Milivojević je ilustrator i stripadžija. Ilustracijom i crtanjem se bavi od malih nogu, a profesionalno od 2009. godine. Stripom se bavi iz hobija i objavljuje ih online na svojim Facebook i Instagram profilima. Njegovi stripovi su objavljivani na Strip Blog i Helly cherry portalima, kao i u izdanju “Strip sa margine”. Učestvovao je na Kragujevačkom pobedniku i Balkanskoj smotri strip autora u Leskovcu. Isečkom iz stripa “Kapetan Srbija-Legenda o nebeskom narodu” je ušao u 100 najuspelijih radova odabranih za veliku izložbu Salona 2019. godine.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay