Početna Kultura #BookTalk2016 preporuka: Nakon konferencije 1. septembra posetite Festival uličnih svirača!

#BookTalk2016 preporuka: Nakon konferencije 1. septembra posetite Festival uličnih svirača!

0

 

FUS 2016_Još jedan dan

Novi Sad će 1. i 2. septembra po drugi put biti domaćin najpriznatijim imenima iz sveta književnosti i izdavaštva na najvećoj regionalnoj književnoj konferenciji “Book Talk 2016“. U prostorijama Spomen-zbirke Pavla Beljanskog 1. septembra od 19 sati održaće se prva panel diskusija i svečani koktel, a 2. septembra će se održati 10 panel diskusija u dva paralelna programa. Sve učesnike i kompletan program, kao i način prijave za učešće možete pogledati na linku www.color.rs/booktalk2016/.

BookTalk-Vizual-2016 - smanjeno

Prvog dana konferencije od 19 časova na panelu “Da li je sloboda umela da peva: 25 godina posle -regionalna prožimanja i barijere u kulturi” učestvovaće Muharem Bazdulj, Beograd, Svetlana Slapšak, Ljubljana, Borka Pavićević, Beograd, Vladimir Arsenijević, Beograd, Katica Ćulavkova, Skoplje. Moderator: Jovana Gligorijević

Nakon koktela u dvorištu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, pozivamo vas da posetite otvaranje Festivala uličnih svirača koji će početi svečanom povorkom učesnika i građana od Trga slobode do Beogradske kapije. Povorka će se kretati Ulicom Modene i Bulevarom Mihajla Pupina, preko mosta “varadinska duga” do Beogradske kapije, gde će nastupiti glavne zvezde večeri, džez-pop sastav Moon Hooch iz Njujorka.

Okupljanje građana i ostalih učesnika povorke će početi u 19 časova na centralnom gradskom trgu, odakle će formirana kolona krenuti u pravcu Podgrađa. Povorku će predvoditi vizuelni umetnici na biciklima VJ Suave iz Brazila, uz učešće Haos animatora, umetničke trupe Sutton Beres Culler iz SAD, studenata Fakulteta tehničkih nauka sa dapertmana za scenski dizajn, članova udruženja Efemera zaduženih za koncept otvaranja, oko 200 biciklista Novosadske biciklističke inicijative i više hiljada građana Novog Sada i drugih posetilaca. U ostatku programa prve večeri u Podgrađu nastupiće Fratelli Marelli, Human Jukebox, Senor Marcusen i Sava Miletić kvartet.

FUS 2016_Satnica 1.dan

Saobraćaj za motorna vozila u Bulevaru Mihajla Pupina i na mostu “Varadinska duga” će se tokom svečane povorke odvijati samo jednom trakom, dok će druga biti rezervisana za učesnike. Samo Podgrađe će tokom sva tri dana Festivala biti zatvoreno za saobraćaj od 17 časova do 2 časa posle ponoći. Novosadska biciklistička inicijativa i organizatori Festivala pozivaju građane da na programe manifestacije dođu biciklima, u duhu zdravog života i rasterećenja mogućih saobraćajnih gužvi.

Specijalna autobuska linija za posetioce Festivala će saobraćati na liniji Trg slobode – Podgrađe u petak i subotu od 17 do 23 časa, sa intervalima polaska na svakih jedan sat, a vožnje autobusom će biti besplatne. Prevoz za posetioce Festival je zajednički doprinos prijatelja manifestacije JGSP Novi Sad i medijskog partnera radio stanice AS FM.

Umetnički programi na Festivalu uličnih svirača će u petak i subotu počinjati u 18 časova i završavati se u jedan sat posle ponoći. Preko 160 učesnika, koji na Festival dolaze iz SAD, Brazila, Australije, Velike Britanije, Španije, Italije, Francuske, Nemačke, Poljske, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Srbije, nastupiće na 14 punktova u Podgrađu. Novina Festivala je otvoreni bioskop pored Barutane “Josif”, koji će biti realizovan u saradnji sa filmskim festivalom Cinema City.

Buklet sa satnicom i programima Festivala moći će da se dobije u prostorijama Turističke organizacije Novog Sada u Jevrejskoj ulici i u Bulevaru Mihajla Pupina, kao i na info pultu Festivala na Trgu Vladike Nikolaja u Podgrađu.

Ulaz na sve programe će, kao i svake godine, biti besplatan.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija “Inbox” iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Turističke organizacije Novog Sada, ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, MTS-a, Generali osiguranja Srbija i Naftne industrije Srbije.

Sve informacije o festivalu možete pronaći na linku www.ulicnisviraci.com.

Autor i foto: NsHronika.rs