Početna Kultura Branislav Šovljanski: Poziv za čitanje “Vesti iz nesvesti” se ne odbija

Branislav Šovljanski: Poziv za čitanje “Vesti iz nesvesti” se ne odbija

0

Branislav SovljanskiDa li ste se ikada zapitali kako i kada dišu kaktusi? Odgovor na ovo pitanje i još mnogo korisnih stvari moći ćete da saznate ukoliko budete pored malih ekrana, u subotu, u već dobro poznatom terminu, 18 časova i 20 minuta, kada će se na prvom programu Radio televizije Vojvodina emitovati osma epizoda novog serijala “Fazona i fora”!

Tatjana Ječmenica će nam dočarati svet tenisa, podeliti svoja iskustva i pokazati neke najbitnije pokrete u ovom sportu. Za dobro raspoloženje, postaraće se Ksenija Mijatović u muzičkom delu emisije, a “Vesti iz nesvesti” ove subote čitaće Gorica Nešović, autor i voditelj emisije “Buđenje” i Branislav Šovljanski, urednik i novinar N1 televizije, koji se prisetio svog odrastanja uz “Fazone i fore”:

Sećam se da sam voleo muziku za špicu ‘Fazona i fora’ koju su pisali Vlada Divljan i Srđan Gojković Gile, tada kao ‘Vlada i Gile’. Naravno, kada čika Raša nešto objašnjava, to je zahtevalo ozbiljnu pažnju i pogled ‘zakovan’ za televizor. Odmah sam prihvatio poziv da učestvujem u snimanju novog serijala i to za rubriku ‘Vesti iz nesvesti’. Zanimljivo je bilo sa kolegama iz ostalih medijskih kuća raditi nešto sa uživanjem. Odličan je osećaj kada nema tog takmičenja i konkurencije, jer svi rade nešto dobro i zabavno. Nešto što će nasmejati najmlađe gledaoce. Drago mi je što kuća u kojoj sam i ja počeo da radim kao novinar pre 10 godina, Radio-televizija Vojvodine, prikazuje sjajni serijal ove antologijske dečje emisije.

Autor: Bojana Šević
Foto: Privatna arhiva