Početna Gradske teme Princ Čarls će u okviru posete Srbiji obići Beograd, Novi Sad i...

Princ Čarls će u okviru posete Srbiji obići Beograd, Novi Sad i Kovilj?

0

Katedrala3

Prošle nedelje, interesovanje javnosti pokrenula je informacija da u posetu našoj zemlji, dolazi naslednik britanske krune, Princ Čarls. Princ i njegova supruga Kamila, bi u okviru petodnevne posete Balkanu rebalo da dođu i u Srbiju, i tom prilikom će, prema još nepotvrđenim najavama, posetiti Beograd, Novi Sad i Kovilj.

Par će posetu Srbiji započeti u Beogradu 16. marta, a nakon toga obići Galeriju Matice srpske u Novom Sadu i Kovilj.

Njihov obilazak manastira Svetih arhanđela u Kovilju mnogima jeste iznenađenje, ali ne treba da čudi. Princ Čarls veliki je poštovalac crkava i manastira, i organizovao je nekoliko dobrotvornih prijema za obnovu manastira Hilandar, u kojem je i sam bio. Koviljčani kažu da su svesni kome će biti domaćini.

Njegovim dolaskom Kovilj bi dobio mnogo. Rejting bi se povećao. Jer poseta takvog svetskog čoveka i državnika, verovatno će privući i neke investicije iz Engleske – kaže Laza Pašćan, potpredsednik Saveta mesne zajednice Kovilj.

Koviljčani su spremni, i kako sami kažu, čekaju da prikažu sebe i svoje malo mesto na najbolji način. Jedino se čeka, da njihova veličanstva i zvanično potvrde svoj dolazak u tu panonsku varoš.

Izvor: RTV
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications