Početna Kultura Britanski Vogue svrstao Exit među najbolje festivale Evrope!

Britanski Vogue svrstao Exit među najbolje festivale Evrope!

0

Exit” festival nastavlja da osvaja stranice uglednih svetskih magazina, bez obzira na širok dijapazon tema koje pokrivaju, od muzike, preko ekomonije i društva, pa sve i do visoke mode.

Nakon što je još prošle godine italijanski “Vogue” objavio da je Exit “institucija svetske festivalske scene”, ovaj najpoznatiji modni magazin na svetu, ove je godine u svom još većem i tiražnijem britanskom izdanju, upravo “Exit” proglasio za jedan od deset najboljih evropskih festivala.

Već u samom uvodniku ove godišnje liste, “Vogue” navodi da festivali itekako mogu da budu “više od blatom izoranih ledina”, aludirajući na standardne lokacije za festivale u svojoj zemlji.

“Vogue” dodatno potencira i ovogišnju temu “Exit” festivala i poziva čitaoce da prigrle “Leto ljubavi” inspirisano šezdesetim godinama prošlog veka na obalama Dunava, kao i da čuveni britanski festival “Glastonberi” zamene sa toplijom klimom i lepšim pogledima.

Petrovaradinska tvrđava, koju opisuju kao “nadahnjujuću, živopisnu i veličanstvenu”, savršena je zamena sa svojim čuvenim izlascima sunca na kolosalnoj mts Dance Areni.

“Vogue” podseća i na vodeće zvezde koji će ovog jula nastupati na našem najvećem festivalu, među kojima su svakako izdvojeni “Kilersi”, “Years & Years”, “Rag’n’Bone Man” i Liam Galager.

“Vogue” ni za trenutak ne propušta da istakne aktivističku istoriju kao neizostavan deo karaktera “Exit” festivala i svoje čitaoce u tekstu podseća da je “pokrenut pre skoro 20 godina i nastao iz borbe studenata za demokratiju u Srbiji, delujući i kao sigurna zona za nekadašnje jugoslovenske republike posle decenije građanskog rata”.

List ističe i lokaciju kampa na “zadivljujućoj obali Dunava” koji je smešten na njegovoj najvećoj peščanoj plaži, te dodaje da se radi o savršenom mestu za sunčanje nakon festivalske noći.

“Modna biblija”, kako često nazivaju “Vogue”, samo je jedan od giganata svetske medijske scene koji je izdvojio “Exit” festival kao obaveznu festivalsku destinaciju ovog leta.

Naime, čuveni britanski list “Guardian” je, u sličnom tekstu, naveo neke od hedlajnera ovogodišnjeg festivala na Tvrđavi i napisao: “Ne, ovo nije vaša lista muzičkih želja, ovo su hedlajneri Exit festivala u Srbiji”, dok ih je popularni “Mirror” opisao kao “blokbaster hedlajnere”, uveravajući čitaoce da je Exit “festival koji nećete zaboraviti prilično dugo”.

Izvor: Tanjug
Foto: Exit