Početna Kultura “Bunker fest” za vikend u Kulturnoj stanici Eđšeg

“Bunker fest” za vikend u Kulturnoj stanici Eđšeg

0

Šesnaesto izdanje “Bunker festa”, pod nazivom “Momci iz garaže”, održaće se 14. i 15. novembra u Kulturnoj stanici Eđšeg.

Festival je posvećen grafičkoj noveli, kao specifičnom žanru, koji se sve češće pojavljuje u izdavaštvu, kako u svetu, tako i kod nas. Ljubitelji stripa i grafičkih novela biće u prilici da isprate izložbe, razgovore sa autorima i izdavačima, ali i da kupe omiljena izdanja na berzi stripa.

Grafička novela nije ilustrovana knjiga, ni strip, već specifičan rod na čiji narativ podjednako utiču i vizuelni i tekstualni materijal. U izdavačkoj praksi, posebno se razvila kod francusko-belgijskih izdavača, a danas je prihvaćena i utemeljan kod svih razvijenijih izdavačkih kultura.

Program:

14. novembar
– 16:00 berza stripa, fanzina i grafičkih novela
– 16:30 Striptomicin ponovo među Srbima Dee Jay Minya Ramone pušta i vezuje
– 19:00 Izložba “Momci” – svečano otvaranje

15. novembar
– 16:00 Berza; grafičke novele, stripovi, fanzini, muzička izdanja
– 17:00 Predstavljanje grafičkih novela izdavača: Komiko, Besna kobila, Sistem komiks, Modesty stripovi, SKNS
– 18:00 Izložba potpisivanje Milan Dog, razgovor “Strip u etru”
– 19:00 Izložba i razgovor sa Zvonimirom Vidićem o izdanju “Međugroblje” scenariste Zorana Penevska, crtača Zvonimira Vidića i izdavača Žike Tamburovića.

Više informacija o programu, možete pronaći na sajtu Kulturnih stanica.

Projekat “Bunker fest” jedan je od 42 projekta koji je dobio sredstva na Javnom konkursu, u okviru projekta “Umetnici. Sad!” koji ima za cilj jačanje lokalne kulturne scene, podizanje njenih kapaciteta kroz mrežu kulturnih stanica, decentralizacija kulture i jačanje publike.

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Kontroliše se maksimalan broj ljudi u zatvorenom prostoru. Organizator zadržava pravo izmene održavanja programa i formata događaja u slučaju promene epidemioloških mera.

Izvor: 021
Foto: Fondacija 2021/Promo