Početna Kultura Četvrti dan Cinema Citiy festivala ponudio bogat filmski i muzički program

Četvrti dan Cinema Citiy festivala ponudio bogat filmski i muzički program

0

cinemacity 4. dan

Na četvrtom po redu festivalskom danu, mogla se videti još jedna plejada 11 fantastičnih ostvarenja, među kojima je svakako najviše interesovanja izazvao film „Maske“ Novosadske autorke Brankice Drašković kao i kolumbijski film „Gljive“ Oskara Ruiza Naiva. Pored ove dve maestralne projekcije, publika je mogla da pogleda domaće filmove „Varvari“ Ivana Ikića i „Okean“ u režiji Tamare Drakulić. Reprizno su prikazana još 4 filma a na veliko oduševljenje Novosađana, na Keju, nedaleko od Luke Novi Sad, usidren je Brod Teatar na kojem se svakodnevno održavaju besplatne projekcije filmova sa Cinema City festivala.

cinemacity2 4. dan

Film sa kojim je završen filmski deo jučerašnjeg dana je bilo ostvarenje iz Irske „A i ružan si“ Marka Nunana u Amstel Open Air Cinema zoni. Muzički program koji je potom usledio bio je koncert grupe Iskaz a ljubitelji elektronskog zvuka mogli su da uživaju uz Beby Doll koja je u Firchi Tnink Tank Studiju imala svoj dj nastup.

cinema city3 4. dan

Kao i svakog festivalskog dana, novinari su imali priliku da se druže sa autorima filmova na press konferenciji, gde je nemačka rediteljka Ana Sofi Hartman izjavila da je ovaj festival premašio sva njena očekivanja i da je presrećna što je njen film „Limbo“ naišao na izuzetno dobru reakciju domaće publike.

cinemacity4 4. dan

Možemo rezimirati da je i četvrti festivalski dan bio izuzetno posećen što je dokaz da su organizatori kao i selektori uradili odličan posao, kao i to da je Novi Sad pravi centar umetnosti i kulture kakav je i nekada bio.

cinemacity1 4.dan

Autor: Bojana Šević, NsHronika.rs