Početna Kultura Koncert Indijske muzike u Sinagogi

Koncert Indijske muzike u Sinagogi

0

kirtan-grupa-samadhi,-joga

Ljubitelji Kirtana biće u prilici da sutra uživaju u koncertu Indijske muzike u Novosadskoj sinagogi. Mesto održavanja koncerta je Novosadska sinagoga, u 19,30 časova. Ulaz je slobodan za sve zainteresovane. Kirtan grupa Samadhi će i ove godine pružiti umetnički doživljaj učesnicima Velikog joga performansa koji će se istog dana održati u Novom Sadu, ali i svim ljubiteljima ove vrste muzike.
Uz zvuke akustičnih instrumenata i glasova članova Kirtan grupe Samadhi prostiraće se zvuci prepuni prelepe energije.

Koncerti Kirtan grupe Samadhi su svojevrsne muzičke meditacije u kojima nema pasivnog posmatrača. Upućuju učesnike da iz pasivne preuzmu ulogu aktivnog učesnika. Gledaoci na koncertima Kirtan grupe Samadhi aktivno pevaju sa članovima grupe uklapajući glasove u kratke i vrlo jednostavne melodijske linije i harmonije.

Na koncertu Kirtan grupe Samadhi prepliće se duboka tišina sa akustičnim instrumentima i prelepim glasovima publike i članova grupe. Energija ljubavi, mira i radosti prati svaki nastup Kirtan grupe Samadhi.

Članovi grupe često vole da izjave: Mi razmenjujemo ljubav sa slušaocima u nameri da se izbriše granica između slušaoca i izvođača, jer i publika peva nama. Postoje dva podijuma jedan za “zvanične izvođače” i onaj mnogo veći, za publiku kao izvođače. Članovi grupe nikada nemaju probe pred koncert kako bi bili u ravnopravnom statusu sa publikom. Svaki koncert je trenutak u vremenu, neponovljivi trenutak razmene ljubavi i radosti.

Autor: RTV
Foto: Fejsbuk