Početna Kultura “Concordia discors” u Novom Sadu

“Concordia discors” u Novom Sadu

0

Concordia_discors (1)

Popularni hrvatski mešoviti pevački sastav “Concordia discors” nastupiće ove subote po prvi put u Novom Sadu.
U skolpu projekta “Concordia discors Hrvatima izvan domovine” amfiteatar “Spensa” ugostiće talentovane pevače iz cele Hrvatske koji će ljubiteljima horske muzike prirediti veče za pamćenje. Pored standardnog repertoara kojeg čine folklorne numere iz Dalmacije, Istre, Slavonije i Zagorja i ukomponovane stare pesme hrvatskih pesnika, ovom simpatičnom horu nisu strane ni kompozicije novijeg datuma, pa se tako mogu čuti obrade pesama grupe Queen, Dela Sannona, Gibonnija i mnogih drugih.

Inače, “Concordia discors” je mešoviti pevački hor Filozofskog fakluteta iz Zagreba, koji je osnovan 2010. godine. veću pažnju na sebe skreću dve godine kasnije kada se pojavljuju u licenciranom šou “Do poslednjeg zbora” Hrvatske radiotelevizije, gde su baš obradama popularnih stranih pesama osvojili srca publike i žirija. Nastupali su na mnogim međunarodnim takmičenjima gde su osvajali brojna priznanja, a mogu se pohvaliti i nastupima s vodećim hrvatskim muzičarima kao što su Massimo Savić, Oliver Dragojević, Doris Dragović, Vanna, Jelena Rozga, Parni Valjak, Severina, kao i sa španskom muzičkom zvezdom Pastorom Soler.

Inicijator koncerta Mislav Matišić otkrio je za naš portal da se članovi hora vesele nastupima u Vojvodini i da bi voleli da na nastup dođe što više Novosađana koji su ljubitelji horske muzike.
Znamo koliko je zborsko pjevanje cijenjeno u Srbiji i čast nam je nastupati u prostoru koji njeguje ovu vrstu kulturnog rada“.
Pre nego što nastupe pred novosadskom publikom u subotu od 19:30 u amfiteatru “Spensa”, talentovani pevači iz “Concordie discors” održaće u petak kocnert za sve zainteresovane Subotičane u njihovoj Gradskoj kući.

Autor: NsHronika.rs