Početna Kultura Crna kuća slavi 15. rođendan: Četiri dana slavlja

Crna kuća slavi 15. rođendan: Četiri dana slavlja

0

Obeležavanje 15. rođendana Crne kuće počinje danas, 13. aprila, i trajaće do subote.

Kako navode u ovom kolektivu, prethodna dva rođendana nisu mogli da obeleže iz dobro poznatih razloga, zbog čega su za 15 godina postojanja pripremili višednevni program.

I ovaj rođendan, dodaju, dočekuju u specifičnoj situaciji.

“Pod neposrednom sudskom pretnjom izbacivanja upravo od strane jednog od osnivača Centra, zatim uz dugoročnu perspektivu gradskog urbanističkog plana koji predviđa rušenje Crne kuće i gradnju višespratnice na njenom mestu, kao i posle dvogodišnje borbe za opstanak u uslovima koji su zadesili sve nas tokom pandemije. Nijedna od ovih borbi još uvek nije gotova, a pokazalo se da možemo pobediti samo kad smo solidarni i udruženi, kao što je to bio slučaj kada smo u leto 2020. godine proglasili Autonomnu zonu CK13, ali i prošlog leta kada smo kroz crowdfunding kampanju ‘Da se Crna kuća opet čuje!’ nabavili novu opremu za rad Centra”, navode u Crnoj kući.

Rođendanski program će početi, simbolično, u sredu, kada je zakazano novo sudsko ročište, te tom prilikom organizuju okrugli sto pod nazivom “Kome (još uvek) treba Crna kuća?” Posetioce u narednim danima očekuju i veganska večera, te nastupi bendovi iz zemlje i inostranstva.

PROGRAM

Sreda, 13. april, 19h

  • Okrugli sto “Kome (još uvek) treba Crna kuća?”

Četvrtak, 14. april, 19h

  • Zajednička veganska večera

Petak, 15. april, 21h (ulaz donacija)

  • Svojat (Ljubljana)
  • Polywhy (Novi Sad)

Subota, 16. april, 21h (ulaz 500rsd)

  • Vršnjačko nasilje (Novi Sad)
  • Fiskalni račun (Bečej)
  • Argies (Rosario)

Izvor: 021.rs
Foto: Omladinski centar CK13