Početna Kultura Dan novosadske Akademije umetnosti

Dan novosadske Akademije umetnosti

0

Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu naredne nedelje nizom manifestacija obeležava 43 godine postojanja i aktivnog rada. Dan Akademije je u ponedeljak 24. aprila, a prisutni će u Multimedijalnom centru imati priliku da kroz video prezentaciju vide koji su to ključni događaji obeležili prethodnih godinu dana. Program će upotpuniti Hor Akademije umetnosti, studentkinja klavira Milica Marković koja će izvesti kompoziciju “Alborada del gracioso” iz ciklusa “Ogledala” Morisa Ravela kao i pozorište “Promena” izvođenjem nekoliko scena iz predstave realizovane povodom drugog rođendana “Promene”.

U utorak 25. aprila, u svečanoj sali Akademije na Petrovaradinskoj tvrđavi bića dodeljena nagrada Fondacije “Mali Princ” koja već četrnaestu godinu za redom nagrađuje po jednog studenata Departmana muzičke, likovnih i dramskih umetnosti za ostvarene vrhunske rezultate u tim umetničkim oblastima, a vrednost nagrade je 1.500 evra. Osim toga, u Galeriji “Hol” biće postavljena izložba radova sedam studenata Departmana likovne umetnosti koji su bili kandidati za nagradu, među kojima i radove nagrađenog studenta.

Ove godine, pod pokroviteljstvom Fondacije, Akademija umetnosti biće domaćin fotografu-dokumentaristi Didijeu Rifu iz Lugana (Švajcarska) koji će održati fotografsku radionicu 26. i 27. aprila namenjenu studentima Akademije umetnosti.

Autor i foto: 021.rs