Početna Kultura Danas otvaranje izložbe koja najavljuje Beogradski festival igre

Danas otvaranje izložbe koja najavljuje Beogradski festival igre

0

U Katoličkoj porti i u Ulici Kralja Aleksandra u petak 8. marta biće postavljena izložba foto-fragmenata iz baletskih predstava koje će biti izvedene u okviru 16. Beogradskog festival igre.

Izložba pod nazivom “Emocije” se otvara danas u 11 h i biće postavljena do 8. aprila.

Beogradski festival igre se održava od 22. marta do 12. aprila u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu, a prateća izložba uključuje fotografije, 31 plakat i 12 fotografija na ceradama sa predstava koje će biti izvedene tokom festivala. U Novom Sadu će ljubitelji savremene igre biti u prilici da 25. marta u Srpskom narodnom pozorištu pogledaju nastup trupe “Spellbound” iz Rima, 29. marta američke trupe “BalletX” iz Filadelfije, a 12. aprila predstaviće se “Dresden Franfurt kompanija igre” iz Nemačke.

DDOR osiguranje se i ove godine uključuje kao partner organizacije zanimljive izložbe prateći liniju događaja iz oblasti kulture, umetnosti i istorijskog nasleđa koje organizuje Grad Novi Sad na otvorenim prostorima. Sloganom “Za kulturu Srbije”, DDOR ističe svoju podršku Beogradskom festivalu igre, već šestu godinu za redom.

“Sa obnovljenim entuzijazmom želimo da potvrdimo našu podršku i partnerski odnos sa Beogradskim festivalom igre, koji će svoje šesnaesto izdanje obojiti “Emocijama”, u cilju obnove prirodnih ljudskih osećanja. Biti partner u ovom važnom kulturnom događaju, deo je i sponzorske strategije DDOR osiguranja, ali i naše matične kuće Unipol Grupe. Izbor u skladu sa korporativnim vrednostima, preduzet u uverenju da razvoj poslovanja kompanije treba nastaviti prateći i podržavati kulturni i društveni rast zajednice u kojoj posluje. Promocija umetnosti i omogućavanje pristupa široj javnosti je cilj ove inicijative, u uverenju o dubokoj društvenoj vrednosti koju Beogradski festival igre ima za zajednicu. Zato što za DDOR osiguranje i Unipol Grupu razmišljanje o budućnosti ljudi znači i razmišljanje o tome šta vole: umetnost je svakako u vrhu”, rekao je predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Đorđo Markeđani.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay