Početna Kultura Danas počinje “Futoško kulturno leto”

Danas počinje “Futoško kulturno leto”

0

Manifestacija „Futoško kulturno leto“ počinje danas, a za posetioce je pripremljen raznovrstan program – koncerti, predstave, radionice za decu i odrasle, kao i prikaz filmskih hitova.

U ponedeljak, 20. juna u 19 časova, na platou Kulturnog centra počinje radionica za decu „Vešte ruke i baloni“, na kojima će najmlađi naučiti kako se prave figure od balona, a nakon radionice, pozorište Teatrilo premijerno će izvesti predstavu „Plivajte sa nama“.

Istog dana, u Domu kulture Branko Ćopić u 19 časova počinje koncert Muzičkog centra Plej, a ulaz na programe je besplatan.

U utorak, 21. juna na Svetski dan muzike, uz najlepše dečje ljubavne pesme i uručenje nagrada i priznanja najuspešnijim mladim autorima na Konkursu „Ljubav nije samo reč“ nastupaju mladi muzičari Kreativnog M Kutka sa Tatjanom Savatić.

U sredu, 22. juna počinje ovogodišnji „Letnji maskenbal“, a u četvrtak posetioce očekuje koncert Ansambla narodnih pesama i igara KC “Mladost” Futog.

Svi ljubitelji filmova moći će da u petak pogledaju dva najnovija filmska hita – „Priče iz skrivenog grada: Drvo želja“ za one mlađe, a za starije je pripremljen film o muzičkoj legendi „Elvis“.

Istog dana, roditelje budućih đaka prvaka očekuje radionica „Nauči me kako da čitanje bude lako”.

„Futoško kulturno leto“ održava se ove godine 21. put, u organizaciji Kulturnog centra „Mladost“ Futog i Udruženja građana „Not hope wish“.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay