Početna Kultura “Dani bunjevačke kulture” od 25. do 30. avgusta

“Dani bunjevačke kulture” od 25. do 30. avgusta

0

poziv-2015-dani-bunjevacke-kulture-

Manifestacija “Dani bunjevačke kulture” biće održana na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada (KCNS) od 25. do 30. avgusta.
Prema najavi organizatora, posetioci će tokom šest dana imati priliku da se kroz izložbe, predavanja, radionice i projekciju filma, upoznaju sa kulturom ovog naroda. Program će početi sutra izložbama “Nacionalna umetnost u tehnici slame bačkih Bunjevaca“ i “200 godina od rođenja biskupa Ivana Antunovića“, a svečano otvaranje zakazano je za četvrtak, 27. avgust.

Na svečanom otvaranju istoričara dr Saše Markovića održaće kratko izlaganje na temu “200 godina od rođenja biskupa Ivana Antunovića, bunjevačkog priporoditelja i saradnika Matice Srpske u Novom Sadu”.

Očekuje se i nastup Tamare Babić uz tamburaški orkestar “Tajna”.

U petak, 28. avgusta, biće održana radionica pod nazivom “Kultura nekad, danas i u budućnosti – novi vizuelni izrazi i teme za pisanje“, u kojoj će učestvovati pesnikinja Kristina Arsenijević i nagrađivani ronioci-fotografi iz Sombora.

Učesnici radionice biće i mladi novinari iz lista “Bocko” iz Subotice i Novog Sada. Poslednjeg dana manifestacije, na Tribini mladih biće prikazan dokumentarni film Jedan pogled u prošlost – Mijo Mandić.

Autor: Tanjug