Početna Kultura Dani stvaralačke radosti u Zrnu

Dani stvaralačke radosti u Zrnu

0

cetkice,-umetnost

Od 9. do 12. oktobra Zrno će širom otvoriti vrata likovnim umetnicima, pesnicima, mladim glumcima – amaterima i muzičarima. Od petka do ponedeljka mladi slikari sa akademije će Zrno pretvoriti u svoj atelje i tako će naši posetioci moći biti i svedoci samog stvaralačkog čina.

Za svako veče je pripremljen program sa početkom u 20 časova. Petak, 9. oktobar – Pesničko veče – na kojem će učestvovati pesnici: Blagoje Baković, Spasenija Sladojev, Branislav Zubović i Nemanja Sarić. Pesnicima će biti domaćini naši pesnici iz Zrna Batrić Ćalović i Marija Prgomelja.

Subota 10. oktobar – Dramsko veče – tokom kojeg će učenici OŠ „ Svetozar Marković Toza” izvesti odlomke iz nekoliko svojih predstava koje je režirala profesorka Marija Trbojević

Nedelja 11. oktobar – Koncert tamburaškog orkestra

Ponedeljak, 12. oktobar – Značaj stvaralaštva – tribina na kojoj će govoriti profesor i likovni umetnik Radivoj Dragin, pesnik Nemanja Sarić, profesorka Marija Trbojević i Živanka Majstorović – urednik kulturnih dešavanja u Zrnu slovesnosti.

Danima stvaralačke radosti Udruženje Zrno slovesnosti želi da na jednom mestu okupi mlade i talentovane umetnike koji će pokazati samo deo iz svog stvaralačkog opusa, ali će sa svima nama podeliti i svoju stvaralačku radost i tako, verujemo i nas inspirisati da probudimo i ostvarimo naše kreativne potencijale.

Autor: RTV
Foto: freeimages.com