Početna Kultura Dečija predstava “Iscepana bajka” 23. marta na Spensu

Dečija predstava “Iscepana bajka” 23. marta na Spensu

Dečija predstava “Iscepana bajka” biće izvedena u subotu, 23. marta, na prvom spratu Spensa, u okviru manifestacije “Novosadsko proleće”.

Sva deca vole da slušaju ili čitaju bajke, ali često se desi da dok listaju svoje slikovnice i knjige, pocepaju listove, išaraju ih i ne vrate iscepane listove bajki na pravo mesto.

Pisac, uočivši mogući veliki problem kao posledicu dečje nemarnosti, (neke “tamo” dece, koja svoje knjige ne čuvaju), upozorava decu-publiku na to da se može desiti nešto strašno sa bajkama i traži pomoć od njih. U priči ga prekida Beli zec iz “Alise u zemlji čuda”, a za njim i Snežana iz bajke “Snežana i sedam patuljaka”. Oboje van sebe, jer su izleteli iz svojih bajki, traže pisca ubeđeni da im je to on uradio…Beli zec je zauzeo Snežanino mesto, a Snežana je ostala bez bajke, jer iscepani list nije vraćen na svoje mesto.

Uz mnoštvo muzičkih numera, takmičenja u poznavanju bajki, mnogo komičnih situacija i interaktivnih koreografija, njihovo “zapetljano” stanje se uz pomoć dece polako raspetljava i sve se vraća na svoje mesto…

Predstava će početi u 12 časova.

Predstavu organizuju Radio “021” i Krativni studio “Čarolija”.

Izvor: 021
Foto: Kreativni studio “Čarolija”