Početna Gradske teme Pacijentkinja napala doktoricu u ambulanti u Novom Sadu

Pacijentkinja napala doktoricu u ambulanti u Novom Sadu

Dr Nada Šarčević napadnuta je u svojoj ordinaciji u novosadskoj ambulanti “Jovan Jovanović Zmaj”, a kako saznaje “Blic”, nju je od besne pacijentkinje u ordinaciji spasao lekar stažista.

Nadležni iz Doma zdravlja “Novi Sad” potvrdili su da se incident dogodio uz napomenu da je to samo još jedan u nizu fizičkih i verbalnih napada na njihove kolege.

– Dr Nada Šarčević primila je preko reda jednu pacijentkinju kojoj je bio potreban uput i ona ju je prvo vređala, a zatim i fizički napala, tako što ju je uhvatila za bradu preko stola i počela je stezati. Kolega stažista je na sreću bio u ordinaciji i sprečio je pacijentkinju u nameri da više povredi doktorku. Odmah su obavešteni obezbeđenje i policija, koja je uzela izjave od vinovnika incidenta i o tom slučaju obavešten je i tužilac – rečeno je u Domu zdravlja “Novi Sad”.

Iz te institucije podsećaju da je ubrzo nakon tog incidenta 4. marta u popodnevnim satima u istoj ambulanti u Odseku za bolesti zavisnosti pacijent R. K. napao dr Milenu Golubski, kada je došao po metadonsku terapiju.

Izvor: Blic/Mojnovisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay