Početna Kultura Dodela instrumenata fonda „DECA DECI“

Dodela instrumenata fonda „DECA DECI“

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Beograd, 2. april 2015. –Dečja Filharmonija i fond “Deca Deci”, uz podršku kompanije IDEA, daju na korišćenje gudačke instrumente mladim muzičkim talentima kojima na taj način pružaju najadekvatniju pomoć za njihovo dalje muzičko obrazovanje. Žiri sastavljen od članova stručnog saveta fonda “Deca deci“ je ove godine izabrao sedmoro mladih talenata koji su dobili gudačke instrumente, kupljene u prestižnoj kući Žeklin u Cirihu.

“Pre osam godina je osnovan fond „Deca deci” uz podršku Skupštine grada Beograda, sa idejom da pomognemo mladim muzičkim talentima. Donacijama prikupljenim od njihovih koncerata uspevamo da pomognemo drugim mladim talentima koji se bave klasičnom muzikom, u vidu stipendija, kao i za kupovinu novih instrumenata.” naglasila je Sanja Stojanović, sekretar fonda.

Profesorka Milena Pavlović je imala to zadovoljstvo da uruči sedam gudačkih instrumenata novim članovima fonda: Aleksandri Latinović, Tijani Nikolić, Jovani Gajović, Tamari Simonović, Dijani Stavrić, Mariji Radovanović i Mini Dinić.
Članovi fonda su deca sa izrazitim muzičkim talentom, brojnim priznanjima i nagradama na domaćim i inostranim takmičenjima. Svojim javnim nastupima i koncertima u organizaciji fonda doprinose prikupljanju sredstava za stipendije, školovanja i kupovinu instrumenata za talentovanu decu čije porodice nisu u mogućnosti da obezbede odgovarajuće uslove za njihovo muzičko obrazovanje.
Fond “Deca deci” u okviru kog je formirana Dečja Filharmonija osnovan je 2007. godine uz podršku Skupštine grada Beograda, a na inicijativu LPT grupacije.

Autor: NsHronika